Miesten käsipallon SM-liigakausi 2019-20 pyörähtää käyntiin perjantaina 20.9. pelattavan ottelun ÅIFK – SIF myötä. Kahdeksan joukkuetta pelaavat ensin kaksinkertaisen runkosarjan, jonka jälkeen kausi jatkuu jatkosarjoilla ja sen jälkeen pudotuspeleillä.

Kauden rakenne on tuttu aiemmilta kausilta pienin muutoksin.
Runkosarjan jälkeen jatkosarjoihin etenevät sijoille 1.-4.
sijoittuneet joukkueet, mutta jatkosarjat aloitetaan lähtöpisteistä 3,2,1,0, kun aiemmin runkosarjan keskinäiset ottelut laskettiin mukaan jatkosarjoihin.

Ylemmän jatkosarjan sijoille 3.-4. sijoittuneet joukkueet kohtaavat puolivälierissä alemman jatkosarjan kaksi parasta ja nämä ottelut pelataan paras kolmesta –järjestelmällä. Välierät ja finaalit pelataan paras viidestä -järjestelmällä. Muutoksena aiempaan myöskään liigakarsintaa ei pelata kauden päätteeksi.

Kauden suurimmat ennakkosuosikit ovat kuusi edellistä mestaruutta voittanut Riihimäen Cocks sekä viime kevään finaaleissa Cocksin todella tiukalle puristanut Dicken.

– Emme näe pelkästään Dickeniä haastajana, vaan moni muukin joukkue on valmis taistelemaan mitaleista ja kärkisijoista. Useampi joukkue panostaa vahvasti, Cocksin päävalmentaja Gintaras Savukynas ennakoi.

– Toki olemme analysoineet viime kautta – ei vain finaaleja – ja pyrkineet löytämään niitä asioita, joita voimme parantaa, Dickenin päävalmentaja Björn Monnberg viittaa mahdolliseen ”vallankumoukseen”.

Viime kauden pronssimitalisti SIF ja nelonen HIFK sekä BK-46 ja GrIFK ovat kaikki ilmoittautuneet vähintään mitalitaisteluun ja ÅIFK ja PIF pyrkivät lyömään kiilaa muiden väliin.

SM-liigan kaikki ottelut ovat nähtävissä suorana SolidSportilla, minkä lisäksi VeikkausTV esittää runkosarjasta 10 ottelua suorina lähetyksinä ja lisäksi kevään ratkaisuotteluita.

Lähde: Käsipalloliiton tiedote