Hurrikaani-Loimaa lähtee lentopallon miesten Mestaruusliigaan maltillisesti muuttuneella joukkueella. Kokoonpanossa on jälleen vain yksi ulkomaalainen ja hän löytyy samalta pelipaikalta kuin viime vuonna. Matthew Westin paikalla pelaa tällä kaudella kroatialainen Inoslav Krnic.

Passarin vaihdos ei aiheuta päävalmentaja Jussi Heinon mukaan joukkueen pelitapaan ja hyökkäämiseen suurtakaan muutosta. Heino luottaa suuresti jo pelivuosiltaan tuntemaansa Krniciin ja toiseen passariin Santeri Välimaahan.

– Ei siinä mitään sen isompaa ole. Pelataan hyökkääjien vahvuuksilla. Molemmat passarit ovat riittävän valveutuneita löytämään parhaat pelaajat, Heino sanoo.

Mitä valveutuneisuuteen sisältyy, kun puhutaan passarista?

– Pitkä kokemus ja oma näkemys pelaamisesta. Minun ei tarvitse hirveästi puuttua asioihin. He osaavat itse tehdä omia päätelmiä pelaajamateriaalista.

Uusina miehinä nähdään Loimaalla tällä kaudella maajoukkueestakin tuttu Sakari Mäkinen liigassa ensiesiintymisensä tekevät Karelian Hurmoksesta siirtynyt Mikko Suomalainen, tämän tapaan liigaan nouseva Tino Vuori ja Välimaa.

– Hurrikaanilla on hyvä materiaali. Siinä on tietyllä tapaa kokeneita pelaajia, vaikka ikää ei ole karttunut hirveästi. Runko on sitä 24:ää ikävuotta ja niissä pelaajissa on kolme-neljä jo hyvin pitkään liigassa pelannutta kaveria. Sitten on Kroatian kaveri nelikymppisenä ja sitten muutama koulupoika, jotka ovat vielä lukioikäisiä. Joukkue on mielenkiintoinen ja työteliäs. Nuoret pojatkin haluavat pistää kampoihin vanhemmille kavereille. Sen puoleen joukkueessa on hyvä kilpailuhenki ja minulle otollinen tilanne, kun ainakin harjoituspeleissä on voinut laittaa kentälle kenet vain. Ei ole ollut mitään huolta siitä, Heino vakuuttaa.

Hurrikaanilla on viisi SM-hopeaa ja kolme -pronssia. Millä ensimmäistä mestaruutta lähdetään nyt hakemaan?

– Pelaamalla samanlaista peliä kuin viime talvena eli yritteliästä ja aktiivista torjunta-puolustuspeliä. Sen jälkeen yritetään olla järkeviä ja pelata vähävirheistä peliä, varmaan sellaista yleisöystävällistä ja nautittavaa peliä. Koitetaan mennä järjellä eikä voimalla, Heino tuumaa.

Hurrikaani aloittaa kautensa vieraskentällä Mestaruusliigaa viime vuosina hallinnutta VaLePaa vastaan.

Sehän on aivan loistava aloitus! Pääsemme heti ottamaan sarjan kovin mittari verkon toiselle puolelle. Aivan loistava alku, Heino sanoo.

VaLePa-Hurrikaani nähdään Ruudussa suorana lähetyksenä torstaina kello 18.20.

Kuva: Mestaruusliiga.