Italian EM-Tolmezzossa ammuttiin keskiviikon toisena lajina miesten 300m kiväärin 3×40 ls karsintakilpailu ja sen yhteydessä joukkuekisa. Ensimmäisessä erässä tehtiin huimaa jälkeä, sillä kaikkiaan kuusi miestä sivusi tai ylitti vanhan ME-tuloksen 1179. Toisessa erässä nähtiin neljä vastaavaa suoritusta. Aleksi Leppä teki uuden SE:n.

Voimaan jääväksi ME:ksi jäi Ranskan Michael D´Haulluinin tulos. Hän päräytti huimat 1190 pistettä tauluun. Hän ampui polvelta 397, makuulta 399 ja pystystä 394 pistettä.

Ensimmäisessä erässä suomalaisista ampuivat molemmat Juhot eli Kurki ja Autio. Aleksi Leppä ampui toisessa erässä. Kurki oli suhteellisen tyytyväinen osuuteensa. Hänen tuloksensa oli lopulta 1169.

– Se oli jälleen se legendaarinen 1169. Niitä on tullut minulle enemmän kuin tarpeeksi. Parempia vain kourallinen, Kurki naurahti.

Kurki ampui polven nopeasti, ja se menikin hyvin (394). Sitten hän jatkoi nopeaa ammuntaansa makuuosuudessa ja sai tuloksen 392.

– Makuu alkoi hyvin, ja päätin jatkaa nopeaa ammuntaa. Sitten alkoi tulla reunakymppejä, ja silloin olisi heti pitänyt tauottaa, mutta jatkoin kuitenkin. Olisi pitänyt kaikesta huolimatta pitää taukoja kunnolla. Nyt mopo karkasi vähän käsistä. Pystyssä alkaa hiljalleen ote löytyä, kertoili Kurki.

Kurjen pystyn tulos oli 383 ja hänen sijoituksensa erässään oli 10:s. Hän menee huomiseen varsinaiseen kilpailuun. Aution karsinta päättyi 13. sijaan ja hän karsiutui varsinaisesta kisasta tuloksellaan 1153 (383+ 390+373).

– Täytyy palata sorvin ääreen ja mennä harjoittelemaan. Meni yliyrittämiseksi, ja jännitin. Täytyy saada homma jotenkin kuosiin, kommentoi Autio lyhyesti.

Ensimmäisessä erässäkin lauottiin huimasti, sillä kaikkiaan kuusi miestä ylitti tai ampui saman kuin vanha ennätys 1179: Michael D´Halluin (Ranska), Simon Claussen (Norja), Bernhard Pickl (Itävalta), Peter Sidi (Unkari) rikkoivat vanhan ennätyksen 1179. Germot Rumpler (Itävalta) ja Hans Kristian Wear (Norja) sivusivat vanhaa ennätystä.

Toisessa erässä ampunut Leppä liittyi myös ME:n ylittäjien joukkoon, kun hän ampui uudeksi Suomen ennätykseksi tuloksen 1186 (397+394+395. Edellinen ennätys oli 22 vuotta sitten Juha Hirven tekemä ja Kurjen 12 vuotta sitten sivuama 1180.

– Se lähti kulkemaan niin hyvin, että oksat pois. Oli helppoa kuin olisi ampunut ilmakivääriä. Polvi meni hyvin. Makuussa oli pientä herpaantumista ja tuli pikku hölmöilyjä, mutta onneksi ei mitään isompaa. Pysty meni sitten niin helposti. Annoin mennä vaan. Silloin kun kulkee, niin se on vaan helppoa. Ammuin tosi nopeasti, tunti kaksikymmentä minuuttia kului koko hommaan, Leppä iloitsi tyytyväisyyttä puhkuen.

Lepän erässä entisen ME:n ylitti neljä miestä, Lepän lisäksi Unkarin Istvan Peni (1187), Ruotsin Karl Olsson (1182) ja Puolan Tomasz Bartnik (1180).

Norja voitti joukkuekilpailun uudella ME-tuloksella 3533. Suomi sijoittui kuudenneksi.

Lähde: Ampumaurheiluliiton tiedote