Jarkko Nieminen valitsi Suomen joukkueen Davis Cupiin – Vastassa todellinen supertähti: ”Siitä meidän joukkue syttyy”

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Kansainvälinen Tennisliitto ITF julkaisi tiistai-iltapäivällä tulevien Davis Cup -maaotteluiden kokoonpanot. Suomi, Cinia Davis Cup Team Finland, kohtaa Itävallan Eurooppa/Afrikan I-divisioonan ottelussa Espoo Metro Areenalla 13.-14.9.

Suomen joukkueen kapteeni Jarkko Nieminen on nimennyt joukkueeseensa odotetusti Henri KontisenEmil RuusuvuorenHarri Heliövaaran ja Patrik Niklas-Salmisen. Loukkaantumisesta kärsivää Otto Virtasta ei ole nimettynä, vaan hänen tilallaan on Eero Vasa. Virtanen tullaan kuitenkin näkemään joukkueen parissa maaottelun yhteydessä.

Itävallan joukkuetta tähdittää maailmanlistan neljäs Dominic Thiem.

NIEMINEN: ”TOIVOTAAN, ETTÄ MÖKKI ON TÄYNNÄ – SIITÄ MEIDÄN JOUKKUE SYTTYY”

Kontinen, Ruusuvuori, Heliövaara ja Niklas-Salminen olivat viime vuoden nousun takuumiehinä. Kontinen ja Heliövaara ovat joukkueen konkarit – kaksikko on pukenut maajoukkuepaidan päällensä vuodesta 2008 lähtien muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Niklas-Salminen on ollut mukana viimeiset kolme vuotta ja Ruusuvuori kaksi vuotta. Vasa on puolestaan edustanut Suomea vuosina 2016 ja 2017.

– Olen erittäin innoissani päästessämme pelaamaan jälleen kotona. Iso haaste on edessä ja tämän haasteen otamme innolla vastaan. Viime vuosi oli pelillisesti unelmavuosi ja nyt meidän on sopeuduttava nopeasti uusiin entistä kovempiin haasteisiin. Toivotaan, että mökki on täynnä – siitä meidän joukkue syttyy, kommentoi kapteeni Nieminen.

–  Me olemme edelleen tulevaisuuden joukkue ja nyt on jälleen vuosi enemmän kokemusta takataskussa. Kaikki ovat menneet eteenpäin viime vuodesta. Emmekä varmasti tule joukkuehengessä häviämään kenellekään – kuten olen aiemmin sanonut, niin sillä on suuri merkitys tiukoissa maaotteluissa. Olen ylpeä päästessäni toimimaan tälllaisen joukkueen kapteenina.

Itävallan kapteeni Stefan Koubek nimesi odotetusti kivikovan joukkueen. Sen ehdottomana tähtenä on maailmanlistan neljäs Dominic Thiem. Thiemin lisäksi joukkueessa ovat Dennis NovakSebastian OfnerJürgen Melzer ja Oliver Marach. Marach ja Melzer ovat huippunelinpelaajia ja Thiemin johdolla kaksinpelikattaus tulee olemaan todella kova haaste Suomen joukkueelle.

– Itävalta on paperilla tämän divisioonan pahimpia joukkueita. Kaksin- ja nelinpelistä löytyy maailman aivan absoluuttista kärkeä. Heidän joukkueesta löytyy myös syvyyttä, sillä kakkospelaajan paikalle on heittää useampia pelaajia, analysoi Nieminen Itävaltaa.

Suomi: Henri Kontinen (nelinpelin ATP-26), Emil Ruusuvuori (kaksinpelin ATP-209, nelinpelin ATP-257), Harri Heliövaara (nelinpelin ATP-151, kaksinpelin ATP-750), Patrik Niklas-Salminen (kaksinpelin ATP-589, nelinpelin ATP-514), Eero Vasa (kaksinpelin ATP-1251, nelinpelin ATP-995)

Itävalta: Dominic Thiem (kaksinpelin ATP-4), Dennis Novak (kaksinpelin ATP-112), Sebastian Ofner (kaksinpelin ATP-167), Oliver Marach (nelinpelin ATP-19), Jürgen Melzer (nelinpelin ATP-38)

Suomen maailmanlistan sijoitus on 38 ja Itävalta löytyy listan sijalta 16. Suomi ja Itävalta ovat kohdanneet toisensa viidesti Davis Cupin historian aikana. Jokainen kerta ovat itävaltalaiset poistuneet kentältä voittajina.

PELAAVAT KOKOONPANOT SELVIÄVÄT VIRALLISESSA ARVONTATILAISUUDESSA TORSTAINA 12.9.

Tiistaina nimetyistä kokoonpanoista voivat joukkueet muuttaa vielä kahta pelaajaa tuntia ennen virallista arvontaa. Virallinen arvontatilaisuus järjestetään torstaina 12.9. ja tuolloin on selvillä pelaavat kokoonpanot.

Lähde: Tennisliiton tiedote


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS