Jyväskylän futsalderbyt korkeimmalla sarjatasolla tekivät paluun, kun Suomen mestari Kampuksen Dynamo isännöi takaisin liigaan noussutta Liikunnan Riemua Futsal-Liigan avausottelussa. Paikalliskohtaaminen oteltiin Jyväskylän jäähallissa (LähiTapiola Areena) 1310-päisen ennätysyleisön edessä osana KaDyn ja Happeen järjestämää Palloilun superlauantaita.

Voimakkaasti uusiutunut KaDy oli kerennyt pelata kauden alla useamman kilpailullisemman ottelun. Vaikka Supercup-finaali Akaata vastaan ja Mestareiden liigan Preliminary Round eivät olleetkaan tuoneet menestystä, kovatasoinen joukkue oli valmiimpi kuin suhteellisen vähäisellä liigakokemuksella varustettu Riemu. Isännät veivätkin ottelun nimiinsä lukemin 5–0 (4–0). Kahdesta KaDyn maalista vastasi joukkueen parhaana palkittu maajoukkuemies Sergei Korsunov.

Vaikka lukemat olivat selvät, Riemu onnistui suuren osan pelistä pitämään palloa hallinneen KaDyn poissa loistopaikoilta. Toisaalta useampaankin maaliin olisi ollut paikat: Tervareissa ja Sievissä aiemmin pelannut Juho Väinälä sai pallon kerran avopaikasta Riemun maalin ylärautaan, ja kun Riemu haki kavennusta lentävällä maalivahdilla, nollapelin pelannut KaDy-ikoni Niila-Ville Laitinen pääsi yrittämään pari kertaa omalta maalilta tyhjiin, mutta pallo osui jääkiekkoareenan katon tulostauluun.

Dynamo-kapteeni, maajoukkuemies Mikko Kytölä kommentoi avausottelua maltillisesti:

– Ei mikään spektaakkeli. Pallottomien liikkeet ovat vielä hakusessa ja pelin tempo oli varsin hidasta. Mutta prosessi on vasta alussa, ja voitto nollapelillä tietenkin tyydyttää.

– Paljon ollaan liikahdettu eteenpäin siitä, kun kesällä aloitettiin, ja se on tärkeintä. Nyt maltilla ja optimistisesti kohti tulevaa.

Lähde: KaDyn tiedote