Lahden Kalevan Anni Viantien syyskausi alkaa viikonloppuna nyrkkeilyn Ruskaturnauksessa Rovaniemellä. Samassa sarjassa Euroopan mestaruutensa uusineen Mira Potkosen kanssa otteleva Viantie hamuaa kansainvälisiin koitoksiin.

Nyrkkeilyn 60-kiloisten olympiasarjaan aiemmin urallaan siirtynyt Viantie iloitsee vilpittömästi tuoreen Euroopan mestarin Potkosen menestymisestä.

– Miran (Potkonen) menestys antaa hyvää buustia myös omaan tekemiseen! Viime SM-kisat viimeistään todistivat, että olen tehnyt urallani oikeita ratkaisuja ja mennyt kovasti eteenpäin niin nyrkkeilyllisesti kuin mentaalipuolellakin. Mira on minulle hyvä mittari, jolla voin verrata tekemistäni kansainväliseen huipputasoon. Tiedän, että paikkani on kansainvälisissä kehissä, kunhan pääsen näyttämään kehittymiseni muillekin, toteaa Viantie.

Viantien ja kotimaisen nyrkkeilyn syyskausi pääsee käyntiin viikonloppuna Ruskaturnauksessa Rovaniemellä, jonne Viantien valmistautuminen peruskuntokauden jälkeen on sujunut ongelmitta. Syksyn tavoitteissa siintävät myös maajoukkue-edustukset ulkomailla.

– Pikkuhiljaa on kesän jälkeen alettu sparrailemaan kotisalilla ja leireilty, joissa on saatu kaivattua ottelutuntumaa. Omaa turnauskestävyyttä pitäisi päästä mittailemaan, jotta tietäisi, mihin suuntaan omaa tekemistä salilla pitäisi suunnata, kertoo Viantie tämänhetkisestä kisakunnostaan.

– Ulkomaille pääsee tässä kohtaa huonosti, koska joukkueessa on niin selkeä ykkösnyrkki 60 kg -sarjassa, mutta toki olemme asettaneet muutamat kisat ulkomailla tavoitteeksemme. Irlantiin lähdetään lokakuussa, ja siellä toivottavasti pääsee ottelemaan useamman matsin Toivoisin myös pääseväni mukaan Tammeriin ja Geebee-turnaukseen, kertoo Viantie kausisuunnitelmistaan.

– Luonnollisesti SM-kisat olympiavuonna 2020 kutkuttelevat. Siellä on todennäköisesti viimeinen tilaisuus haastaa Mira Potkonen ja napata häneltä mestaruus, hymyilee Anni Viantie.

Lähde: Tiedote