Australiassa on tullut esille todella harvinainen dopingtapaus.

Australialaisen jalkapallon pelaaja Willie Riolin on myöntänyt hetken mielijohteesta kaataneensa urheilujuomaa dopingtestaajien antamaan testikuppiin, koska oli kyllästynyt odottelemaan oman aineenvaihduntansa kiihtymistä. Neljä tuntia virsaamista odotellut Riolin oli pyydetty testeihin suoraan harjoituksista ja hän kertoi kärsineensä nestehukasta.

Miehen testi ei sisältänyt kiellettyjä aineita, eikä näin ollut myöskään myöhemmin otetussa veritestissä. Näyttääkin siis siltä, että miehen malttamattomuus saattaa koitua hänen kohtalokseen. Testinäytteen näpelöiminen on nimittäin raskauttavampaa kuin positiivinen dopingnäyte. Riolia uhkaa nyt pahimmillaan neljän vuoden pelikielto.

– Opin tästä virheestä. Tämä ei kuvasta minua ihmisenä, Rioli kirjoitti Facebookissa.

Tuomion lopullisen tuomion antamisessa odotetaan kestävän jopa yli puoli vuotta.