Seurajoukkueiden Suomen ennätys ja Suomen mestaruus täytti Jyväskylän Kenttäurheilijoiden naisten 4×100 metrin huippunelikon tavoitteen vain osittain. Toiveissa ollut 44 sekuntiin pintaan menevä huippuaika jäi vielä odottamaan vuoroaan.

– Aika lähelle sitä aikaa, mitä Berliinissä juostiin lähdettiin hakemaan, Hanna-Maari Latvala viittasi maajoukkueen hiljattain Berliinissä juoksemaan aikaan 44,13. Maajoukkueessa JKU:sta olivat Latvalan ohella juoksemassa Anniina Kortetmaa ja Nooralotta Neziri.

Ylivieskassa nelikko Aino Pulkkinen, Latvala, Kortetmaa ja Neziri kiiti alkuerissä seurajoukkueiden Suomen ennätyksen 44,53 ja voitti finaalin ylivoimaisesti ajalla 44,67.
Finaalissa nelikko haki huippuaikaa, mutta sen edellytykset murenivat kolmannessa vaihdossa, jossa Neziri joutui jarruttamaan ja kiihdyttämään uudelleen. Kortetmaa ja Neziri hakivat viimeiseen vaihtoon aavistuksen parempaa vauhtia kuin alkuerissä, mutta tuuli teki tepposet.

– Otettiin siihen vaihtoon pikkuisen, eli yhden kengän verran lisää, mutta tuulet muuttuivat. Nyt oli enemmän vastaista kuin alkuerissä. Se vaıkutti, Neziri sanoi.

– Onneksi juostiin Suomen ennätys jo alkuerissä. Se ja mestaruus oli tavoitteena, mutta haluttiin kyllä paljon kovempaa aikaa.

Toiseksi juoksi HIFK ajalla 46,75. Kapulaa kiidättivät Inka Pöyry, Viivi Lehikoinen, Nea Mattila ja Lotta Kemppinen. Veitsiluodon Kisaveikot juoksi pronssin ajalla 46,99 ja joukkueella Veera Pudas, Mette Baas, Ida Ravaska ja Tiina Taskinen.

Saarinen: Vaihdoissa puoli sekuntia varaa

Miesten 4×100 metrin finaalissa Esbo IF piti suosikin asemansa ja vei voiton ajalla 41,40. Voiton sinetöi 200 metrin Suomen mestari Roope Saarinen, joka nousi loppusuoralla selkeään voittoon. Sibbo-Vargarnan nelikko oli toinen ajalla 41,73.

– Voittaminen on aina kivaa, mutta erityisen kivaa se oli tällä porukalle. Tämä oli meille kaikille ensimmäinen kulta SM-viesteistä, hehkutti Tuukka Huuskola, joka voitti viikko sitten Porvoossa 22-vuotiaiden 200 metrin mestaruuden ja oli 100 metrillä toinen.

Saarisen mukaan edellytyksiä olisi ollut parempaankin vauhtiin.

– Meillä oli viestiharjoitusten kanssa vähän ongelmia, kun en päässyt paikalle. Sen takia vaihdettiin juoksujärjestystä. Katsottiin vähän vaihtoja alkuerässä ja luotettiin meidän kovaan juoksuvoimaan, Saarinen sanoi.

– Vaihtoihin jäi nyt varmaan puoli sekuntia parannettavaa.

Brace oli samaa mieltä.

– Otettiin vaihdot nyt varman päälle, Brace linjasi.

Kolmanneksi viestissä juoksi Jyväskylän Kenttäurheilijat. Ryhmä Tuomas Rouvali, Elmo Lakka, Ilari Manninen ja Viljami Hietaharju juoksi 41,81 ja nousi Lakan mainiolla kakkososuudella kärkitaistoon ja pysyi siinä aina ankkuriosuudelle asti.

Borgå Akilles johti kilpailua parin metrin erolla toiseen vaihtoon, mutta Willem Kajanderin ja William Thorin kohtaloksi koitui vaihtorikko. Akilleen nimissä olevaa kauden kärkiaikaa 41,18 eivät muut kyenneet finaalissa rikkomaan.

Lähde: Urheiluliiton tiedote