Suomen miehet pääsevät pelaamaan seuraavissa lentopallon EM-kisoissa syksyllä 2021 kotikentällään. Euroopan Lentopalloliitto CEV myönsi yhden kisojen alkulohkoista Suomen järjestettäväksi.

Alkulohko pelataan Tampereella Hakametsän hallissa, mutta ovi on auki sillekin, että pelattaisiin Tampereen uudessa Kansi-areenassa, jos se valmistuu kisoihin mennessä.

Vuoden 2021 EM-kisat järjestetään neljässä maassa kuten parhaillaan meneillään olevat kisatkin. CEV on jo aiemmin julkistanut kaksi kisaisäntää, Viron ja Tshekin. Vielä käydään neuvotteluja neljännestä maasta, joksi on vahvimmin ollut keskusteluissa esillä Saksa.

– Nyt on sovittu EM-kisojen alkulohkosta, ei vielä muusta. Pudotuspelien ja finaalivaiheen järjestäjät tarkentuvat sitten, kun kaikki isännät on valittu ja aletaan porukalla rakentaa kisoja, Lentopalloliiton toimitusjohtaja Seppo Siika-aho sanoo.

Vuonna 2021 järjestettävät kisat ovat 32. miesten EM-kilpailut. Ensimmäiset järjestettiin italiassa 1948. Vuodesta 1975 lähtien kisat on järjestetty joka toinen vuosi.

Suomessa on pelattu aiemmin miesten EM-kisat kahdesti. Vuonna 1977 Suomen ottelut pelattiin Oulussa ja Helsingissä (12 joukkuetta, Suomi 11:s) ja 1993 kisat järjestettiin Oulussa ja Turussa (12 joukkuetta, Suomi 10:s). Molemmilla kerroilla koko turnaus pelattiin Suomessa. Vuonna 1977 pelattiin samaan aikaan myös naisten EM-kisat Suomessa.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote