Italian Bolognassa järjestettävät 25/50m kivääri- ja pistoolilajien EM-kilpailut jatkuivat lauantaina naisten 50m pienoiskiväärin 3×40 ls kilpailulla. Suomea edustivat Emmi Hyrkäs (Simpeleen Hahlo) ja Marianne Palo (Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura).

Palo kohensi entistä ennätystään pisteellä, kun hän tähtäsi Bolognan EM-radalla 1168 pistettä (polvi 392, makuu 393, pysty 383). Hän sijoittui 26:nneksi. Finaaliraja oli sama kuin eilen miehillä eli 1177.

– On aina hyvä, jos ampuu ennätyksensä kansainvälisissä arvokilpailuissa. Enemmänkin olisi ollut tarjolla, sillä ammuin muutaman ”ripustusreiän”, Palo viittasi ampumiinsa pariin kasiin ja yhteen seiskaan.

– Voin lähteä täältä selkä suorana kotiin, Palo hymyili urakkansa jälkeen. Hän käytti taas melkein kaiken ajan hyväkseen: viimeinen laukaus lähti vain minuuttia ennen kuin aika loppui.

– Tiedän nyt, että uusi kymmenluku tulee varmasti jossain vaiheessa. Kauteni loppui nyt, ja ensi vuoden tavoitteinani on päästä taas arvokisoihin ja kohentaa ennätyksiäni.

Hyrkäs ampui myös kelpo tuloksen, sillä hän jäi vain viisi pistettä ennätyksestään. Hyrkkään tulos oli 1165 (388+396+381). Hän oli 32:s.

– Oli tosi vaikean tuntuista joka asennossa, ja jouduin tekemään paljon töitä. Olen tyytyväinen siksi, että vaikeuksista huolimatta osuin hyvin. Tulos olisi voinut olla huonompikin, hän naurahti ja piti kilpailun tasoa ”jäätävän kovana”.

Sitä se taas olikin, sillä Norja jatkoi hurjaa tahtiaan ”piekkarin” asentokilpailuissa. Se sai eilen kolme miestä finaaliin ja voitti miesten joukkuekilpailun uudella ME-tuloksella (3540). Norjan naiset tekivät tänään lähes saman: kaksi naista finaalissa ja EM-joukkuekultaa uudella maailmanennätystuloksella 3531. Se voitti Venäjän 12 pisteellä.

Lähde: Amupmaurheiluliiton tiedote