Suomalaiskävelijät lähtevät uhmaamaan Dohan hellettä – ”Tämä on nyt erikoisen kova kisa”

© Kuva: Getty Images
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Aku Partanen ja Jarkko Kinnunen lähtevät urakoimaan lauantain vastaisen yön 50 kilometrille Dohassa.

– Oma alkuvauhti tulee olemaan selvästi normaalia hitaampi. Uskon, että jos on ottanut alun rauhassa, lopussa ei varmasti harmita. Eikä vauhtia sinällään kannata tuijotella vaan lähtee sen mukaan miten kroppa heräilee. Tavoite on ehjä, nousujohtoinen kisa, Partanen sanoo.

Partasella on takanaan kaksijakoinen harjoituskausi. Lappeenrannan Kalevan kisoihin asti kaikki meni hyvin, mutta elokuun harjoittelussa oli ryppyjä.

– Syyskuu oli taas nousujohteinen ja tänne tuloa edeltänyt Turkin leiri parani loppua kohden. Tilanne on ok. Muuten en olisi lähtenyt kisaan.

Turkin leirillä Partanen ja Kinnunen kävelivät molemmat harjoituksia päivän kuumimpaan aikaan. Vaikka ilman kosteus Belekissa ei ollut Dohan tasoa, lämpötila oli sama, jossa Dohassa kilpaillaan, joten hellekisaan lähteminen ei hirvitä.

– On se uusi tilanne, mutta on pyritty tekemään kaikki niin hyvin kuin osattu ja pystytty. Olen myös pyrkinyt välttämään sellaista ajatuksen pyörittämistä, että tämä on nyt erikoisen kova kisa, Partanen sanoo.

Kisan aikana Partanen ja Kinnunen nauttivat kumpikin nestettä noin 5-6 litraa. Nestettä on tankattu tasaisesti myös kisat edeltävät päivät.

– Koko ajan on juotu riittävästi, eli niin että pissa on kirkasta. Myös painoa on seurattu aamuista, että se pysyy ja vaikka vähän kasvaa, Kinnunen kertoo.

Kinnunen: Alussa ei kannata hirveästi keulia, Kuikka ei kilpaile

Kinnunen kilpaillut arvokisoissa 50 kilometrillä vuodesta 2006 lähtien. Dohan kilpailuun hän lähtee takanaan rahtusen rikkonainen harjoituskausi. Jalkavaiva kiusasi sydänkesän harjoittelua, mutta sittemmin tekeminen on kiertynyt jengoilleen.

– Elokuun alusta tai puolivälistä, kaikki mennyt normaalisti. Kunnon puolesta tilanne on ihan hyvä, muuten en olisi lähtenyt matkaan, Kinnunen sanoo.

Matkaan Kinnunen lähtee samalla taktiikalla Partanen kanssa.

– Alussa ei hirvittävästi kannata keulia. Mennään hitaasti kiiruhtaen ja tarkasti kehon signaaleja kuunnellen. Termostaattia ei saa päästä kuumenemaan tai sitten peli on menetetty.

Naisten kilpailussa Suomella ei ole osanottajaa. Tiia Kuikan kilpailemisen estää lievä virusperäinen ylähengitysteiden tulehdus.

– Hänen vointinsa on flunssainen ja tukkoinen. Kuumetta ei ole, mutta tuollainen pieni flunssa vaikuttaa suorituskykyyn sen verran, että hän ei kilpailisi normioloissakaan, joten näissä oloissa on turha lähteä kilpailemaan, sanoo Suomen MM-joukkueen lääkäri Ilkka Räsänen.

Lähde: Urheiluliiton tiedote

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!