Suomella tänään jännittävä päivä lentopallon EM-kisoissa – ”Vaikuttaa merkittävästi oman joukkueen tulokseen”

© Kuva: Getty Images

Tänään tiistaina Suomi ei pelaa EM-kisoissa, mutta silti suomalaisfaneilla on paljon jännitettävää. Jos nimittäin Slovenia voittaa tänään Pohjois-Makedonian 3-0 tai 3-1 ja Turkki voittaa Valko-Venäjän, niin Suomen paikka neljännesvälierissä on jo sillä varma.

Slovenia – Pohjois-Makedonia alkaa klo 18.30 Suomen aikaa ja Turkki – Valko-Venäjä klo 21.30. Jälkimmäistä ottelua voi seurata suorana Yle Areenassa kello 21.20 alkaen. Lähetys on selostamaton.

Ljubljanan alkulohkon viimeiset ottelut ovat keskiviikkona. Ensin on lohkon kärkikamppailu Slovenia-Venäjä klo 18.30 ja Suomi kohtaa Turkin klo 21.30. TV2 ja Yle Areena näyttävät ottelun klo 21.15 alkaen.

Päävalmentajan ajatukset Turkki-pelissä

Suomen päävalmentaja Joel Banks ja koko Suomen joukkue ovat hyvin selvillä tilanteesta, mutta ajatukset ja keskittyminen ovat tiukasti keskiviikon Turkki-ottelussa.

– Nyt ollaan sellaisessa vaiheessa lohkossa, että muiden joukkueiden suoritukset voivat merkittävästi vaikuttaa oman joukkueen tulokseen. Pohjois-Makedonian voitto Valko-Venäjästä antoi meille lisää mahdollisuuksia, mutta kyllä meidän ajatuksemme ovat ottelussa Turkkia vastaan, Banks sanoo.

– Meidän ajatuksemme pitää olla omassa pelissämme, jotta hyvät esitykset jatkuvat ja mennään eteenpäin.

– Turkki on hyvä joukkue, kokeneita ammattilaisia, erityisesti molemmat passarit (Selcuk Keskin ja Arslan Eksi) ja hakkurit (Metin Toy ja Adis Lagumdzija) ovat erinomaisia.

– He taistelevat varmasti täysillä ja meidän pitää olla valmiita kovaan otteluun.

– Uskon meidän mahdollisuuksiimme voittaa tämä ottelu. On hyvä, että olemme saaneet levätä yhden päivän kolmen kovan pelipäivän jälkeen.

– Turkki varmasti syöttää kovaa ja hyökkää aggressiivisesti. Heidän hyökkäystensä puolustaminen on meille tärkeää ja niin kuin aina, kyse on pitkälti syötöstä ja vastaanotosta. Tulee mielenkiintoinen ottelu, Banks toteaa.

Lähde: Lentopalloliitto