Suomi kilpailee yleisurheilun MM-kisoissa Qatarin Dohassa 21 urheilijan joukkueella. Suomen Urheiluliiton (SUL) valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkolan mukaan Kansainväliseltä yleisurheiluliitolta (IAAF) ei enää odoteta kutsuja urheilijoille.

– IAAF:n kilpailuosalta tuli ilmoitus, että tilastorankingin kautta tuleville urheilijoille on kutsut lähetetty, Niemi-Nikkola sanoo.

Suomalaisista tilastorankingin kautta kutsun saivat pituushyppääjä Taika Koilahti, seiväshyppääjä Wilma Murto, moukarinheittäjä Krista Tervo ja 1500 metriä juokseva Sara Kuivisto.

– Suomen MM-joukkue on odotettua isompi. Se on erittäin positiivinen asia ja kertoo hyvästä kilpailukaudesta. Odotin kuitenkin tilastorankingin perusteella, että ainakin hyvän kauden juosseet aiturit Elmo Lakka ja Oskari Mörö olisivat nousseet joukkueeseen, Niemi-Nikkola sanoo.

MM-kisoihin urheilijoilla oli mahdollisuus päästä rikkomalla lajinsa tulosraja, tulosrankingin perusteella tai niin sanotun villi kortti -järjestelmän kautta.
Tulosrankingia, eli tilastotuloksia käytettiin jos urheilijoita ei kuhunkin lajiin saatu haluttua määrää tulosrajojen ja villi kortti -järjestelmän avulla. Villillä kortilla MM-kisapaikan saivat muiden muassa edellisten MM-kisojen mestarit ja kuluvan vuoden Timanttiliigan lajien kokonaiskilpailun voittajat.

Yleisurheilun MM-kilpailut alkavat Dohassa 27. syyskuuta.

Lähde: Urheiluliiton tiedote