Keskitorjuja Tommi Siirilä on Suomen lentopallomaajoukkueen luottopelaajia ja kokenut arvokisakävijä. Hän toivoo, että EM-kisojen avausvoitto Pohjois-Makedoniasta tuo joukkueeseen lisää virtaa ja hyviä pelejä tulee jatkossakin. Lauantaina on vastassa kova isäntäjoukkue Slovenia.

Tommi Siirilä pelaa lauantaina 130. maaottelunsa ja arvokisatkin ovat jo tulleet hyvin tutuiksi. MM-kisoissa hän ollut kahdesti.

– EM-kisoissa olin 2013 Tanskassa täydennysmiehenä, enkä pelannut. Sen jälkeen olen ollut mukana kaksi kertaa ja nyt on kolmas kerta, Siirilä kertoo.

Voitto Pohjois-Makedoniasta torstaina oli tietysti mieleen.

– Totta kai tuntuu hyvältä voittaa ja ihan hyviä hetkiä oli siinä pelissä, mutta aika paljon pitää parantaa, jos aiotaan muita vielä kaataa. Vastukset kovenevat ja lauantaina on hyvä porukka Slovenia vastassa. Kova ottelu tulee.

– Meidän joukkueemme on ollut paranemaan päin jatkuvasti. Toivottavasti voitosta saadaan iso buusti ja pelit menevät hyvin jatkossakin.

Slovenialla on erityisen vahva ja pitkä laitahyökkääjäosasto. 202-senttinen hakkuri Mitja Gasparini teki avauspelissä Valko-Venäjää vastaan 13/+9, kaksimetrinen yleispelaaja Tine Urnaut 12/+4 ja 202-senttinen Klemen Cebulj 10/+6.

Slovenian jälkeen Suomi kohtaa Valko-Venäjän sunnuntaina, Venäjän maanantaina ja Turkin keskiviikkona.

– Valko-Venäjä oli samassa lohkossa Kultaisessa liigassa ja sieltä tietysti tuttu, mutta meillä oli silloin vähän eri joukkue. Valko-Venäjällä on isoja, fyysisiä miehiä, mutta kyllä minä uskon, että meillä on hyvät saumat voittaa, Siirilä toteaa.

– Venäjä on tietysti valtavan kova haaste meille, mutta yritetään lähteä tekemään parhaamme ja katsotaan miten käy.

– Turkki on hyvä jengi ja hyviä vääntöjä on ollut niitten kanssa. Varmasti kova peli tulee ja hyviä pelimiehiä siellä on Turkillakin, Siirilä toteaa.

Banks: Slovenia on kova haaste

Suomen päävalmentaja Joel Banks myöntää Slovenian vaarallisuuden.

– Se tiedetään, että Slovenia ja Venäjä ovat tämän lohkon suosikit ja Venäjä on myös koko turnauksen suosikki.

– Slovenia on astetta parempi joukkue kuin Pohjois-Makedonia. Meillä on kuitenkin voitto takana ja kolme pistettä taskussa. Voimme pelata Sloveniaa vastaan positiivisin tuntein tietäen toki, että haaste on kova.

– Slovenialla on muutamia kovia pelaajia. Kapteeni Tine Urnaut on erittäin korkeatasoinen vastaanottaja ja iskijä. Keskipelaajat ovat myös kokeneita ja ovat pelanneet Puolassa ja Italiassa. Slovenia on yhtenäinen joukkue, joka on ollut yhdessä jo jonkin aikaa. Heillä on hyvä joukkuehenki ja he pelaavat kotisalissaan. Heidän syöttönsä ja nelospaikan hyökkäyksensä ovat tehokkaita.

– Meidän pitää nostaa oman pelimme tasoa, mutta meillä on varmasti keinoja, joilla voimme aiheuttaa heille ongelmia, Banks vakuuttaa.

Slovakian avauskokoonpano torstaina Valko-Venäjää vastaan

18 Cebulj Klemen (1992), 202 cm, YP, Trentino Volley, POL (avausottelussa 10/+6)

17 Urnaut Tine (1988), 200 cm, YP, Shanghai, CHI, (12/+4)

2 Pajenk Alen (1986), 203 cm, KT, WKS Czarni Radom, POL (6/+3)

4 Kozamernik Jan (1995), 205 cm, KT, Powervolley Milano, ITA, (12/+11)

6 Gasparini Mitja (1984), 202 cm, H, viime kausi Koreassa, (13/+9)

9 Vincic Decan (1986), 200cm, P, WKS Czarni Radom, POL (3/0)

13 Kovacic Jani (1992), 186 cm, L, Consar Ravenna, ITA, Libero

Suomen tulevat ottelut

Alkamisajat Suomen aikaa

La 14.9.
21.30 Slovenia – Suomi

Su 15.9.
18.30 Valko-Venäjä – Suomi
Ma 16.9.
18.30 Venäjä – Suomi
Ke 18.9.
21.30 Suomi – Turkki

Lähde: Lentopalloliiton tiedote