Suomi nousi kuilun partaalta upeasti EM-kisojen neljännesvälieriin! – ”Tämä oli peli, jossa oli valtavat paineet”

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Suomen miehet kaatoivat EM-kisojen huikeassa ratkaisupelissään Turkin 3-2 ja ottivat paikan kisojen 16 parhaan joukkoon. Suomi kohtaa neljännesvälieräottelussa Nantes’sa lauantaina isäntämaa Ranskan.

Viiden erän kamppailu Turkkia vastaan oli aika vuoristorataa, mutta ratkaisuerässä Suomen pelaajien hermot pitivät. Ottelun erät tulivat Suomelle 25-20, 15-25, 18-25, 25-23 ja 15-12. Turkki kohtaa omassa neljännesvälierässään Italian sunnuntaina.

Keskipelaaja Tommi Siirilä pelasi upean ottelun tehden joukkueen kovimmat pisteet 17/+13. Antti Siltala saalisti 16/+13 ja Urpo Sivula 14/+8.

Turkin 211-senttinen ja 20-vuotias hakkuri Adis Lagumdzija paukutti neljään erään huikeat 40 pistettä ja Turkin peli oli pitkälti hänen varassaan.

Sivula kehui koko joukkueen peliesitystä, kun vaikeista hetkistä noustiin taas.

– Päätettiin että yritetään loppuun asti ja pelataan loppuun asti. Paikattiin kaveria joka paikassa, annettiin vieruskaverille tukea ja taas tulivat vaihdosta hyvin äijät peliin. Koko joukkueen voitto, Sivula sanoi.

– Syöttö oli meillä aika helppo hävityissä erissä ja Turkin hakkuri on kyllä aika kova kaveri, mutta yksi mies ei pysty peliä voittamaan.

Päävalmentaja Joel Banks kiitteli pelaajien henkistä kanttia.

– Onnittelut koko joukkueelle ja staffille, koska tämä oli peli, jossa oli valtavat paineet. Tässä pelissä oli vähän niin kuin koko kesänä hyviä ja huonoja hetkiä. Mentiin vuoristorataa. Uskon että pelaajien henkinen kantti auttoi huonojen hetkien jälkeen, kun mentiin ylös alas, Banks totesi.

– Olen todella ylpeä joukkueesta. Nyt nautitaan tästä saavutuksesta ja huomisesta alkaen valmistaudutaan sekä fyysisesti, henkisesti että taktisesti otteluun huippujoukkuetta, Ranskaa vastaan.

Suomen miehet ottivat avauserän hallinnan tasaisen alun jälkeen ja veivät sen upeasti 25-20. Sivula ja Siirilä iskivät tehokkaasti kuusi pistettä ja peli kulki koko joukkueella.

Toinen erä ei sitten sujunutkaan enää niin hyvin vaan Turkki otti selkeästi pelin hallinnan. Vaisu erä Suomelta ja erä Turkille selkeästi 25-15.

Kolmaskin erä meni Turkin komennossa 10-10-tilanteesta eteenpäin. Turkki puolusti hyvin ja oli terävämpi hyökkäyksissä. Suomi teki liikaa virheitä. Erä Turkille 25-18.

Suomi jatkoi taistelua ja otti neljännen erän niukasti 25-23. 140. maaottelunsa pelannut Elviss Krastins tuli mukavasti esiin tässä erässä. Turkki teki paljon virheitä.

Ratkaisuerässä Suomi pelasi kylmähermoisesti ja jauhoi tarvittavat pisteet väkisin. Erä Suomelle 15-12.

16 parhaan joukkueen neljännesvälierät pelataan kaikissa neljässä isäntämaassa, Sloveniassa, Ranskassa, Hollannissa ja Belgiassa. Pelipaikka Ranskassa on Nantes ja 10 000 katsojaa vetävä Hall XXL. Lauantaina 21.9. klo 19.30 paikallista aikaa Suomi kohtaa isäntämaa Ranskan ja sunnuntaina 22.9. klo 17.00 Turkki kohtaa Italian.

Lähde: Lentopalloliitto

» Seuraa suomalaista huippulentopalloa! Ruudussa jopa 150 ottelua kaudessa!

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS