Upeaa! Tuuli Petäjä-Sirén nappasi Suomelle olympiamaapaikan MM-vesillä Tokioon – ”Olen saanut itseluottamusta”

© Kuva: Getty Images

Tuuli Petäjä-Sirén saavutti Suomelle maapaikan Tokion olympialaisiin RS:X-luokassa. Petäjä-Sirén ylsi Italian Garda-järvellä kilpailtavissa MM-kilpailuissa kultafinaaliryhmään, mikä varmisti paikan.

– Kiva, että se varmistui jo nyt. Tämän viikon kilpailen täysillä hyvästä MM-menestyksestä, ja sitten istumme alas ja suunnittelemme seuraavien 10 kuukauden askeleet kohti olympialaisia, Petäjä-Sirén sanoo.

Petäjä-Sirén on kahden kilpailupäivän jälkeen sijalla 22. MM-regatta päättyy lauantaina 10 parhaan mitalilähtöön.

– Vaikka tänään ei ollut ihan yhtä hyvä päivä kuin eilen (lähtövoitto), niin ihan iskuasemista pääsen loppuviikkoon. Erityisesti onnistuneet startit ilahduttivat tänään. Olen saanut niihin enemmän itseluottamusta.

Petäjä-Sirén on edustanut Suomea Pekingin, Lontoon ja Rion olympialaisissa. Hän voitti Lontoosta olympiahopeaa ja oli Riossa 10:s.

Suomella on nyt maapaikat Tokioon kolmessa purjehduksen olympialuokassa (RS:X, Laser standard ja Laser radial). Nacra 17- ja 49er FX -luokissa maapaikoista sekä maailmanmestaruuksista kamppaillaan joulukuun alussa Aucklandissa. Finnjollien viimeinen Euroopan kiintiön maapaikka jaetaan ensi keväänä Genovan maailmancupissa.

Lähde: Purjehdusliiton tiedote