Yksi ovi olympialaisiin sulkeutui Beach Volley -naisilta – toinen on kuitenkin vielä auki: ”Harmittaa isosti, ettemme taaskaan pystyneet pitämään otetta”

© Kuva: CEV
Stanley Cup -finaalit alkavat! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Taru Lahti-Liukkosen ja Anniina Parkkisen taival Kiinan Haiyangissa pelattavassa beach volleyn olympiakarsintaturnauksessa päättyi jatkolohkon kahteen tappioon.

Torstain avauspelissä Lahti-Liukkosella ja Parkkisella oli avaimet voittoon ja jatkopaikan varmistamiseen kahdeksan parhaan joukossa, mutta itävaltalaispari Katharina Schützenhöfer/Lena Plesiutschnig oli kolmannen erän ratkaisupalloissa vahvempi ja vei tasaisen pelin lukemin 1-2 (21-18, 18-21, 14-16).

– Meillä oli paikka ottaa peli haltuun, mutta muutamissa tärkeissä paikoissa tuli virhe tai vähän varovainen ratkaisu. Harmittaa isosti, ettemme taaskaan pystyneet pitämään otetta viimeiseen palloon saakka. Tällä kaudella on tullut monta peliä, jossa olemme aloittaneet kolmannen erän vahvasti, mutta hävinneet sen niukasti kahden pisteen erolla. Analysoimme ja käymme hyvin tarkasti näitä hetkiä läpi, jotta ensi kaudella käännetään tiukat erät meidän eduksi, Lahti-Liukkonen lupasi.

Suomalaiskaksikon urakka Kiinassa päättyi selvään 0-2 (12-21, 14-21) -tappioon kovassa vireessä olevalle tshekkiläisparille Marketa Slukova/Barbora Hermannova. Lahti-Liukkonen ja Parkkinen sijoittuivat turnauksessa lopulta 9:nneksi. Kaksi parasta saa paikan ensi kesän olympiakisoihin.

– Päivän toisessa pelissä emme saaneet oikein missään vaiheessa omaa peliä luistamaan. Tshekki oli tänään jokaisella osa-alueella askeleen edellä, Lahti-Liukkonen tunnusti.

Suomalaisparit jatkavat olympiapaikan metsästystä toukokuussa järjestettävässä maanosakarsinnassa eli Continental Cupissa. Euroopan karsinnoissa on mukana sekä miehissä että naisissa 24 maata. Suomen naiset ja miehet taistelevat toisella kierroksella paikoista 16 maan finaaliturnaukseen, joka pelataan kesäkuun lopussa Hollannissa. Continental Cupissa jokaista maata edustaa kaksi paria.

– Kausi alkoi mahtavasti ja odotusarvot kesälle olivat korkealla. Ikävä kyllä loppukaudesta tuli lähinnä heikkoja tuloksia. Ainoa sauma Tokioon on meidän osalta Continental Cupin kautta. Paljon on vielä kysymysmerkkejä ensi vuoden osalta – toivottavasti saadaan suunnitelmat valmiiksi hyvissä ajoin, jotta urheilijat pystyvät keskittymään olennaiseen, päävalmentaja Kai Liukkonen pohtii.

FIVB:n rankingin (tilanne 15.6.2020) kautta kisoihin pääsee 15 paria, mutta tähän suomalaisten mahdollisuudet ovat erittäin teoreettiset. Lahti-Liukkosen ja Parkkisen rankingsijoitus on tällä hetkellä 24:s, Riikka Lehtosen ja Niina Ahtiaisen 34:s. Beach volleyssa olympiakisoihin on maksimissaan kahden parin maakiintiö.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Stanley Cup -finaalit alkavat! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!