Finlandia Trophyn jäätanssin voitto odotetusti Yhdysvaltoihin

© Kuva: Getty Images
Bayern München aloittaa uuden kauden! Käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!

Finlandia Trophy Espoossa kilpailtiin tänään jäätanssin vapaatanssissa.

Vasta muutaman kuukauden yhdessä harjoitellut suomalais-japanilainen pari, Yuka OriharaJuho Pirinen saivat onnistuneesta vapaatanssista pisteet 95,53. Kokonaispisteet 157,72 veivät heidät kilpailun lopputuloksissa sijalle seitsemän.

– Olemme tyytyväisiä, tämä oli uramme toiseksi paras vapaaohjelmasuoritus. Ohjelman alkuosassa oli pientä haparointia, mutta ohjelman loppuosa oli parasta jäätanssia, mitä olemme toistaiseksi esittäneet, Pirinen iloitsi.

Suomalaispari hurmasi Espoo Metro Areenan yleisön säkenöivällä ja lennokkaalla luistelullaan, jossa erityisesti Oriharan energia pääsi oikeuksiinsa.

– Vaikka väsyn, en anna sen näkyä, Orihara sanoi.

– Minulla on opittavaa japanilaisesta sisukkaasta työmoraalista, täydensi Pirinen.

Parin seuraava kansainvälinen kilpailu on Volvo Open Cup marraskuussa Riiassa. Sitä seuraavat kotimainen SM-valintakilpailu ja SM-kilpailut joulukuussa Tikkurilassa.

Jäätanssin voiton veivät odotetusti Yhdysvaltojen Madison Chock ja Evan Bates, kaksinkertaiset MM-mitalistit, kokonaistuloksella 198,26. Pari valitsi täksi kaudeksi itämaisten rytmien tahdissa liukuvan vapaatanssin, jollaista heiltä ei ole aikaisemmin nähty. Ennen Finlandia Trophya pari avasi kautensa Salt Lake Cityn Challenger-sarjan kilpailussa.

– Saimme esitykseemme oikean energiatason, ja suorituksemme paranee kerta kerralta. Olemme iloisia, että tänä syksynä olemme pystyneet pitkästä aikaa osallistumaan Challenger-sarjan kilpailuihin. Tästä on hyvä jatkaa kohti GP-sarjaa, pari kertoi.

Toiseksi nousseet Kiinan Shiyue WangXinyu Liu luistelivat tunteikkaan ja tarkan Joutsenlammen Adagion, jonka kohokohtia olivat huikeat nostot ja koreografinen piruetti. Tuloksena oli parin henkilökohtainen vapaatanssin ennätys 111,41 ja kokonaispisteet 183,09.

Venäjän Betina PopovaSergey Mozgov luistelivat vauhdikkaasti Queenin Bohemian Rhapsodyn tahtiin ja tekivät ennätyksensä tuloksella 175,24. Se riitti kolmostilaan.

Lähde: Taitoluisteluliiton tiedote

Bayern München aloittaa uuden kauden! Käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!