Naisten lentopallon Suomen cupin hallitseva mestari OrPo on aloittanut Mestaruusliigan varsin vaisusti.

Kahdesta ensimmäisestä ottelusta on saldona kaksi 0-3 -tappiota LP-Vampulaa ja hallitsevaa liigamestaria LP Viestiä vastaan.

– Periaatteessa valmistautumisjakso meni hyvin, ja meillä oli 12 pelaajaa kasassa treeneissä. Saimme hyvän valmistautumisen, mutta viime viikkoina on alkanut pelaajia tippua rosterista. Pieniä loukkaantumisia on, eikä aloitus ole siinä mielessä ollut ihanteellinen, harmittelee OrPon kokenut libero Sanna Häkkinen.

– Vampula-peli oli juuri sellainen, millainen ensimmäinen peli voi olla. Vampulan syöttö oli kova, ja emme saaneet otetta koko peliin. Siinä mielessä jäi huono maku. Viesti taas painii ihan eri sarjassa, emme olleet samalla ”levelillä” heidän kanssaan. Tulos ei siinä ottelussa yllättänyt. Kahdessa ensimmäisessä erässä emme tehneet asioita, joita olimme sopineet. Kokemattomuus näkyy, kun meillä on pelaajia, jotka eivät ole pelanneet Mestaruusliigaa.

OrPo oli tämän kauden alla saman ongelman edessä kuin hyvin monet naisten liigajoukkueet, kun vain kolme runkopelaajaa viime kauden joukkueesta jatkoi seurassa. Häkkisen mukaan yhteisen sävelen löytymisessä on vielä tekemistä, ja viime kauden joukkueen hajoaminen ja uudelleenrakentaminen näkyvät vielä. Päävalmentajana aloitti Apostolos Oikonomoun apuvalmentajana aiemmin ollut Sotiris Gkotsis.

– Se näkyy aika lailla. Valmennus on samantyyppinen kuin kaksi edellistä vuotta. Filosofia ja metodit ovat samat, ja taktiikat on tehty samalla periaatteella. Pelaajat, jotka olivat joukkueessa vuosi sitten, omaksuivat ne helposti. Ne asiat, jotka ovat itselle itsestäänselvyyksiä, eivät ole sitä muille. Meiltä meni pöytä tyhjäksi, Häkkinen kuvailee.

Sarjaohjelma on OrPon ja LP-Vampulan osalta todella erikoinen, kun joukkueet kohtaavat kauden kolmansissa otteluissaan jo toisen kerran.

– Siitä on kaksijakoinen fiilis. Ajattelin, että Vampulassa olisi kasassa yksi kärkiporukoista, mutta haastoimme kyllä tosissamme. Jos meillä olisi ollut vähän paremmin pelaajia, niin olisimme haastaneet tasapäisesti jo nyt. Jos olisimme saaneet vähän paremmin valmistautumisaikaa ja pelaajia takaisin rosteriin, niin olisi paremmat mahdollisuudet ottaa pisteet. Nytkin niitä on, sillä ei Vampula siinä mielessä esittänyt mitään ihmeellistä. Varmaan heilläkin on sama homma edessä, että peli hakee uomiaan. Kiva kuitenkin siinä mielessä lähteä peliin, kun samat mahdollisuudet on, Häkkinen sanoo.

Yksi alkaneen liigakauden mielenkiintoisimmista uusista tuttavuuksista löytyy OrPon riveistä. Hän on Yhdysvaltojen yliopistosarjasta Suomeen palannut passari Carina Lehto.

– Häneltä löytyy kyllä pelirohkeutta pelata keskipelaajien kautta. Töitä pitää vielä tehdä, mutta hänellä on potentiaalia. Perusvarmuutta, itsevarmuutta ja passivarmuutta löytyy. Kyllä hän on taitava nuori passari, Häkkinen sanoo.

OrPo−LP-Vampula nähdään suorana lähetyksenä Ruudussa sunnuntaina kello 16.50.

Kuva: Ari Hyvönen/Mestaruusliiga