Raision Loimun päävalmentajana kuluvalla kaudella miesten lentopallon Mestaruusliigassa aloittanut Kasper Vuorinen on tuonut joukkueeseen valtavasti uutta.

Viime kaudella vielä pelaajana Loimussa ollut Vuorinen on pistänyt käytännössä kaiken seuran edustusjoukkueen tekemisessä uusiksi.

– Jotta pelaajat voivat kehittyä, jotain pitää muuttaa. Muutos tulee aina heikompaan tai parempaan suuntaan. Ei ainakaan pysytä samassa. Kun pelaajien taso nousee, niin samalla joukkueen taso nousee. Olemme laittaneet lentopallotekniset asiat täyteen remonttiin jalkatyöstä, käsityöstä ja liikkumisesta lähtien. Tämä on valtavan iso prosessi ja olen hämmentynyt, että olemme esiintyneet nyt jo näinkin hyvin, Vuorinen sanoo SuomiUrheilu-sivustolle.

Lyhyessä ajassa ei kuitenkaan saa pikavoittoja, ja sen Vuorinenkin tietää.

– Olemme tehneet näitä asioita nyt kolme kuukautta, jotain asioita kuukauden tai puolitoista. Jos pelaaja on tehnyt joitain asioita samalla tavalla kymmenen vuotta, niin muuttaminen ei ole kovin yksinkertaista.

Loimu on saalistanut tällä kaudella neljästä pelistä viisi pistettä ja on ennen keskiviikon pelejä sarjataulukossa seitsemäntenä.

– Haluan valmentajana voittaa joka pallon ja joka pelin. Haluan joka pelistä kolme pistettä. Ei ole tekosyitä tai selityksiä. Haluamme voittaa joka ilta. Tavoitteenamme on olla helvetin kovia keväällä. Muutosprosessit ottavat aikaa. Välttämättä kaikkea ei saa tässä ja nyt, vaikka haluaisimmekin. Tekemisen iso kuva on kuitenkin kunnossa ja se on pääasia. Olemme kaikki samalla sivulla ja haluamme kilpailla ja taistella.

Loimun seuraava vastustaja on Vantaa Ducks, jonka kanssa Loimu tulee hyvin todennäköisesti taistelemaan samoista sarjasijoituksista koko kauden. Vuorinen ei lähtökohtaisesti ajattele ottelua ns. kuuden pisteen pelinä, eikä hän erottele mitään vastustajia toisia tärkeämmäksi. Jokaiselta voitetut pisteet ovat päävalmentajalle yhtä arvokkaita.

– Kunnioitan ja arvostan kaikkia vastustajia. Valmistaudumme samanlaisella intensiteetillä teknisesti, taktisesti ja pelitavallisesti, eikä ole väliä, onko vastassa VaLePa, Lakkapää, Ducks, Hurrikaani tai Savo Volley. Samalla tavalla asiat on tehtävä joka kerta. Jos ajattelemme vastustajan kautta jotain tiettyä asiaa, niin silloin mietimme asiaa, jota emme voi kontrolloida. Voimme kontrolloida vain omaa tekemistämme ja kehittymistämme. Tulostakaan ei voi kontrolloida. Joskus vastustaja voi syöttää pelissä 36 kertaa verkon kautta, ja sitäkään ei voi kontrolloida, hän sanoo.

Loimu saa otteluun todella kovan vahvistuksen, kun Australian maajoukkueessa syksyn MM-kisat ja World Cupin pelannut keskipelaaja Trent O’Dea (kuvassa numerolla 8) on liittynyt viimein joukkueeseen. O’Dea on harjoitellut joukkueen mukana ja on pelikunnossa keskiviikkona.

– Hän on pelaaja, jolla on ajatuksia lentopallomaailman huipulta. Hän on pelannut hyvien pelaajien ympäröimänä. Hän näkee pelin ja ajatukset ovat pelin sisällä. Hän on myös kypsempi pelaaja kuin aikaisemmin, Vuorinen näkee.

Vuorinen ei kuitenkaan nosta O’Deaa sen korkeammalle jalustalle kuin ketään muutakaan.

– Jokaisen pelaaja A-junioreista kokeneimpiin pelaajiin pitää kehittyä. Se taso, jolla jokainen on nyt, se ei riitä. Haluamme kehittyä joukkueena ja yksilöinä. Siinä mielessä ei ole mitään eriarvoisuuksia esimerkiksi sen suhteen, kuinka lähdetään pallon perään. Sen suhteen kukaan ei ole meillä tähtipelaaja. Hän on kuitenkin pelannut kesän maailman parhaita vastaan ja nimenomaan maailman parhaita passareita vastaan. Odotan sitä, miten hän pystyy Mestaruusliigan passareita ja meilläkin on liigassa hyviä passareita. Uskon ja toivon, että hän tulee pärjäämään, Vuorinen sanoo.

Raision Loimu-Vantaa Ducks nähdään suorana lähetyksenä Ruudussa keskiviikkona kello 18.20.