Miesten käsipallomaajoukkueen kova loppukiri ei riittänyt MM-karsinnoissa – ”Alkumme oli hirveä”

© Kuva: Juha Tamminen

Miesten käsipallomaajoukkueen kova loppukiri ei riittänyt tuomaan voittoa MM-karsintojen avausottelussa Israelia vastaan, vaan Suomi taipui Tel Avivissa niukasti 32-33 (16-21). Ottelu oli samalla miesten maajoukkueen 500. ottelu kautta aikojen.

Suomi oli ottelun alussa heikolla jalalla liikenteessä ja Israel sai repäistyä heti alkuun neljän maalin johdon, ja parhaimmillaan ensimmäisellä puoliajalla ero kasvoi jo seitsemään. Lopussa Suomi sai paremmin pelin juonesta kiinni ja pystyi kaventamaan eron viiteen tauolle lähdettäessä.

– Alkumme oli hirveä. Meille tuli paljon teknisiä virheitä sekä helppoja virheitä. Meillä ei ollut liikettä ja vain seisoimme ja pelasimme pallon israelilaisten käsiin. En tiedä olimmeko alussa hermostuneita vai missä vika oli, Suomen päävalmentaja Ola Lindgren päivitteli ottelun jälkeen Käsipalloliiton tiedotteessa.

Jos ensimmäinen puoliaika oli Israelilta vahvaa peliä, niin toinen oli hyvin kaksijakoinen. Israelille osui vahva vaihe ensimmäisen kympin jälkeen ja kasvatti eron seitsemään. Suomen selkäranka ei kuitenkaan naksahtanut, vaan Suomi kuroi eroa maali maalilta kiinni, mutta aika loppui kesken ja Israel pääsi huokaisemaan helpotuksesta ottelun päätyttyä.

– Toiselle puoliajalle saimme kohtalaisen aloituksen, mutta sitten Israel pääsi taas repäisemään. Jatkoimme kuitenkin työntekoa emmekä luovuttaneet missään vaiheessa. Harmi, ettei se tällä kertaa riittänyt. Halusimme luonnollisesti voittaa ja täytyy olla pettynyt, ettemme siinä onnistuneet, mutta toisaalta olemme keskinäisessä vertailussa edellä, jos voitamme kotona useammalla kuin yhdellä maalilla.

Kokonaisuudessaan Suomen esitys oli kuitenkin lupauksia herättävä ottaen huomioon, että joukkue ehti harjoitella hyvin vähän ennen MM-karsintoja. Viimeiset pelaajat liittyivät mukaan vasta maanantaina ja koko joukkueen yhteisiä harjoituksia kertyi vain yksi ennen Israel-ottelua. Erityisesti nopeissa hyökkäyksissä Suomi esitti ajoittain vahvoja suorituksia.

– Juoksimme paljon ja saimme nopeiden hyökkäysten kautta paljon helppoja maaleja. Hyökkäyspelaamisemme oli positiivista.

Lindgrenin mukaan petrattavaa on erityisesti alakerran toiminnassa.

– Puolustuspelaaminen on yksi asia, jossa meidän on pystyttävä parantamaan. Emme olleet tarpeeksi aggressiivisia ja kovia. Kansainvälisissä peleissä pelataan kovempaa kuin Suomessa emmekä voi jatkossa olla yhtä kilttejä. Lisäksi meidän on pystyttävä karsimaan teknisiä virheitä, Lindgren listasi parannuskohteita.

Suomen MM-karsinta jatkuu sunnuntaina, kun Riihimäellä vastaan asettuu Kypros. Joukkue matkaa Suomeen jo keskiviikon ja torstain välisenä yönä ja valmistautuminen sunnuntain tärkeään peliin alkaa välittömästi.

– Tässä vaiheessa jokainen harjoitus on meille tärkeä ja meidän on käytettävä kaikki aika hyväksemme, jotta pystymme kehittymään. Emme vielä tiedä paljon Kyproksesta, mutta toivottavasti saamme heistä hyvin tietoa ja pystymme voittamaan kotona, Lindgren totesi.

Suomen parhaat maalintekijät olivat kahdeksan maalia heittänyt Max Granlund sekä seitsemästi verkkoa heilauttanut Nico Rönnberg.

MM-karsintaa, Tel Aviv:
Israel – Suomi 33-32 (21-16)

Lähde: Käsipalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.