© Kuva: Getty Images

Naisten kiekko: Kolme suosikkia erottuu

Yleisurheilun MM-kisat
Naisten kiekko
Keskiviikko 2.10. klo 17:05

Seuraava Dohan MM-kisojen nosto otetaan naisten kiekonheitosta, joka ennakolta spekuloiden on kolmen kauppa. Lajia lähes koko 2010-luvun hallinnut kroatialainen Sandra Perkovic saa kovan haasteen kuubalaiskaksikolta Denia Caballero ja Yaimé Pérez. Kenenkään muun yltäminen kultapallille olisi jo melkoinen yllätys.

Perkovic ei ole tällä kaudella saavuttanut vielä 70 metrin rajaa – edellisen kerran näin kävi kaudella 2013. Kroatialaisheittäjän menestys arvokisoissa on mykistävä: menestystä löytyy niin olympiakisoista, MM-kisoista kuin EM-kisoistakin. Silti tekee mieli sanoa, ettei Perkovic ole tässä kisassa ennakkosuosikki – kuubalaiset ovat voittopuolisesti hallinneet tämän kesän keskinäisiä kilpailuja. Tosin lopulta kaikki on kunnonajoituksesta kiinni.

Caballero on vuoden 2015 maailmanmestari. Tällä kaudella hän on tilastokakkonen 69,20m leipaisulla. Tulostaso on hieman niiannut elo-syyskuussa – oletettavasti kuubatar on treenannut uutta kuntohuippua. Mielenkiintoinen tilastofakta on, että kuubalaisheittäjät ovat kohdanneet urallaan kokonaista 114 kertaa, joista Caballero on ollut 60 kertaa parempi.

Tänä vuonna kuitenkin tilastot puhuvat Pérezin puolesta – hän johtaa jäsentenvälisiä lukemin 9-5. Pérezillä on nimissään kauden tilastokärki lukemin 69,39m. Viime kuussa Brysselissä limppu lensi lupaavasti 68,27m ja Pérez on minun suosikkini Dohan kahinoihin. Ei mitenkään selkeä suosikki, mutta tarpeeksi saadakseen vetosuosituksen: Yaimé Pérez voittaa kertoimella 2,60.

Nordicbet tarjoaa peräti 170€ arvoisen tervetulopaketin. Alkuun saat 100 euroa bonusta. Sen jälkeen vielä 50% tervetulobonuksen ja kaupan päälle 20 euron ilmaisvedon.

Lunasta Nordicbetin tervetulopaketti näin:

  1. Avaa pelitili TÄSTÄ.
  2. Tee talletus.
  3. Saat esimerkiksi 100 euron talletuksella 200€ pelirahaa ja lisäedut myöhemmin.