Nurminen ja Sirén pääsevät irti suoraan pääsarjassa Kiinan Qinzhoussa

© Kuva: Getty Images

Beach volleyn maajoukkuemiehet Jyrki Nurminen ja Santeri Sirén aloittavat torstaina suoraan pääsarjasta World Tourin kolmen tähden turnauksen Kiinan Qinzhoussa.

Turnauksen 15. sijalle sijoitetut Nurminen ja Sirén pelaavat B-lohkossa. Avausottelussa torstaina klo 2.00 Suomen aikaan vastaan tulee australialaispari Zachery Schubert/Maximilian Guehrer (18.). Toisessa ottelussa kohdataan lohkon ristikkäisottelussa joko itävaltalaiset Martin Ermacora/Moritz Pristauz (2.) tai brasilialaispari Hevaldo/Vinicius (31.). Lohkon kolme parasta pääsee jatkoon 24 joukkoon. Turnaus päättyy sunnuntaina.

Moskovan, Shanghain ja Nandingin kautta Qinzhouhun matkanneet suomalaiset ovat innoissaan, kun pääsevät pitkästä aikaa tositoimiin.

– Elokuun lopussa pelatun Jurmalan kolmen tähden turnauksen jälkeen ei olla pelattu turnauksessa. Kiva on taas pitkästä aikaa päästä tositoimiin. Vaikka aika vähillä ulkotreeneillä ja peleillä ollaan menty, niin ihan hyvältä tuntuu, Sirén kertoi keskiviikkona.

– Turnaukseen valmistauduttiin Jyrki Nurminen Beach Campilla Valenciassa. Neljä päivää treenattiin siellä.

Tänään käytiin vielä tekemässä aamu- ja voimatreeniä ja iltapäivällä pelattiin japanilaisten (Takumi Takahashi/Yoshiumi Hasegava) kanssa.

– Ihan hyvillä mielillä lähdetään turnaukseen ja varmasti on kovia pelejä tiedossa. Ensimmäisenä tavoitteena on mennä jatkoon alkulohkosta ja siitä peli kerrallaan aina eteenpäin. Kovatasoinen turnaus on tiedossa, Sirén totesi.

NEVZA:n turnaus Göteborgissa

Viisi suomalaisparia osallistuu NEVZA:n beach volley -turnaukseen Göteborgissa tulevana viikonloppuna.

Miesten turnaukseen osallistuvat Pekka Piippo/Pyry Topio ja Jussi Timonen/Sakari Peltonen. Naisten turnauksessa pelaavat Aliisa Vuorinen/Valma Prihti, Ida Sinisalo/Anna Rantala ja Katja Metsäkoivu/Tuuli Metsäkoivu.

Ottelut Göteborgin Beach Centerissä alkavat perjantaina klo 13 paikallista aikaa ja finaalit ovat sunnuntaina, klo 15 naiset ja klo 16 miehet.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote

» Seuraa suomalaista huippulentopalloa! Ruudussa jopa 150 ottelua kaudessa!