Olympiapaikka karkasi suomalaisten hyppysistä Oskar Kirmeksen pudotessa hevoselta Stuttgartin MM-kilpailuissa. Parhaat suomalaispisteet MM-karsintapäivänä voimisteli Kirmes pistein 77,230. Lopullisia sijoituksia odotetaan vielä, mutta pisteet eivät tule riittämään olympia- ja MM-finaalipaikkoihin.

– Iso pettymys tänään. Kisa lähti hyvin käyntiin, hyppy ja nojapuut sujuivat hyvin, rekillä alkoi vähän väsyttää, kommentoi flunssasta kärsinyt Kirmes suorituksiaan Voimisteluliiton tiedotteessa.

– Podiumtreenien jälkeen iski pieni flunssa, tänään tuntui jo paremmalta, vaikka olen ollut kaksi päivää kipeänä. Huomasi, ettei ihan jaksanut loppuun asti. Kun hevosella tuli putoaminen niin se oli siinä. Joukkueen puolesta taisteltiin kuitenkin loppuun asti, flunssaisena voimistellut Kirmes kommentoi suorituksiaan.

MM-joukkuekilpailussa Suomi voimisteli pisteille 232,959. Kirmeksen putoamisen lisäksi kilpailussa nähtiin yksi iso virhe suomenmestari Elias Kosken kaatuessa renkaiden alastulossa. Kovatasoisessa kilpailussa Suomen taso ei riittänyt joukkueenpaikkaan, eli Suomen joukkuetta ei tulla näkemään Tokion olympialaisissa.

– Teemme töitä sen eteen, että meillä olisi miesten joukkue Pariisin olympialaisissa vuonna 2024. Se, että joukkueemme ylsi viime vuoden MM-kilpailuissa hienosti 24. parhaan joukkoon ja pääsi kilpailemaan Tokion olympiapaikoista täällä, on yksi etappi kohti Pariisin tavoitettamme, kertoo Suomen joukkueen johtaja ja Suomen Voimisteluliiton huippu-urheilujohtaja Liisa Ahlqvist-Lehkosuo.

Suomalaisvoimistelijat suuntaavat katseensa kohti EM-kilpailuja ja maailmancupia. Kirmeksellä ja muilla Suomen kuusiottelijoilla mahdollisuus olympiapaikkaan vielä Bakun EM-kilpailuissa 27.-31.5.2020 ja telinespesialistit voivat napata olympiapaikkoja vielä maaliskuussa Dohan maailmancupiin päättyvästä maailmancup-sarjasta.

Tänään permannolta pisteet 14,166 napannut Euroopan kisojen permannon kultamitalisti Emil Soravuo on tällä hetkellä maailmancup-sarjassa permannon 4. sijalla.

– Fiilis on erittäin hyvä. Oli hyvät sarjat ja kaikki tuli paikalleen, paitsi viimeinen pätkä, kommentoi Soravuo. – Ei ole hirveän kaukana se olympiapaikka, nyt vaan kaikki peliin tuleviin maailmancupeihin ja toivotaan parasta.

Myös Rion olympialaisissa 2016 voimistellut Kirmes suuntaa katseensa jo kevään EM-kilpailuihin. – Syksyllä on vielä pari kisaa, sitten pieni loma ja sitten työ jatkuu kohti EM-kisoja. Täräytetään se olympiapaikka sit, kertoo Kirmes.

Miesten telinevoimistelun MM-kisoissa Suomen edustivat Oskar Kirmes (Espoon Telinetaiturit), Emil Soravuo (Espoon Telinetaiturit), Elias Koski (Voimisteluseura Helsinki), ja Robert Kirmes (Espoon Telinetaiturit), Eeli Mikkola (Tampereen Sisu) sekä varavoimistelija Patrick Palmroth (Tampereen Sisu).

Lähde: Voimisteluliiton tiedote