Mestaruusliigan otteluohjelman erikoisuuden vuoksi Savo Volley kohtasi Raision Loimun kaksi kertaa peräkkäin kotiottelussa. Edellinen kohtaaminen Varkaudessa päättyi kohtalaisen tiukan väännön jälkeen savolaisille 3-2, mutta toinen kohtaaminen Kuopio-hallissa oli luonteeltaan erilainen.

Kotijoukkue suorastaan murskasi sunnuntaina vastustajansa lukemin 3-0 (25-19, 25-23, 25-19).

– Jäimme jyrän alle, totesi Raision Loimun päävalmentaja Kasper Vuorinen, joka kokosi joukkueensa Kuopio-hallin takanurkkaan varttitunnin kestäneeseen palaveriin heti ottelun päätyttyä.

– Hyvää oli, että henkisesti hieman paransimme loppua kohti, mutta rentous, mikä siitä tuli, tuli liian myöhään.

– Minä kuitenkin välitän ja rakastan jokaista pelaajaamme, ja kestämme yhdessä nämä vaikeatkin hetket, pohti Vuorinen tulevaa.

Kotijoukkueen valmentaja Jukka Tuovinen oli tyytyväinen varsinkin joukkueensa syöttö- ja hyökkäyspeliin.

– 3-0 kotivoitto, ei siihen voi olla pettynyt. Etukäteen painotin syöttöä ja hyökkäystä, ja ne toimivat, mutta oli vielä liian hätäistä varsinkin kaksi ensimmäistä erää, sanoi Tuovinen.

– Kentän liikkuvuutta pitää vielä parantaa, ja freeball-hyökkäyksiin (missä pallo tulee helppona pallona omalle puolelle) meidän täytyy saada lisää tehoja.

Savolaisten tehomies oli hakkuri Lelu Ojansivu, joka teki ottelun aikana vain kaksi virhettä. Teholukemat hakkurilla olivat 21/+19. Pisteistä kolme tuli ässäsyötöllä.

Tilastot näyttävät, että joukkueiden välinen ero syntyi pitkälti hyökkäysprosenteista, jotka merkittiin kotijoukkueen hyväksi 64-42. Ensimmäisessä erässä Savo Volleyn hyökkäysprosentti oli huima 71.

Passari Fedor Ivanov pyöritti hyökkäysarsenaliaan mukavasti, vaikka vastaanotto ei ollut libero Josh Ayzenbergiä lukuun ottamatta läheskään täydellistä.

Lähde: Savo Volleyn tiedote