Britti Robert Whitaker ja Catwalk IV hyppäsivät myös Helsinki International Horse Show´n Longines FEI Jumping World Cup™-luokan voittoon. Ratsukko hyppäsi uusintaradan pehmeän tyylikkäästi ja voitti selvällä erolla. Tuplavoitto oli ratsastajalle uran ensimmäinen viiden tähden tasolla.

– Olen voittanut aiemmin molemmat pääluokat ehkä jossain kansallisessa kisassa. Eilinen voitto tuntui uskomattomalta. Tänään tuntuu vielä paremmalta. Hevoseni hyppäsi erittäin hyvin, eikä tuntunut yhtään väsyneeltä eilisen jälkeen, Whitaker kehui jo 16-vuotiasta tähteään.

Myös espanjalainen Sergio Alvarez Moya sijoittui jo lauantain Land Rover Grand Prix´ssa ja nosti maailmancupissa sijoitustaan aina toiseksi. Hänen hevosensa Jet Run on ollut ratsastajalla vasta nelisen kuukautta, mutta on osoittautunut erittäin lahjakkaaksi.

-Tämä on vasta kymmenes yhteinen kisamme, ja hevonen hyppäsi mahtavasti. En uskonut, että olisimme tänään näin nopeita. Mitä enemmän hevonen hyppää, sitä parempi se on, Alvarez Moya kiitti.

-Rata oli tekninen ja vaati herpaantunutta keskittymistä. On kuitenkin hyvän ratamestarin merkki, että hevosemme hyppäsivät tänään jopa paremmin kuin eilen, Alvarez Moya kiitti brasilialaista ratamestaria Guilherme Jorgea.

Celine Schoonbroodt-de Azevedo teki Cheppettalla Helsingissä elämänsä suorituksen maailmancupissa. Kolmas sija on tähän asti paras belgialaiselle. Aiemmin hän on ollut korkeimmillaan kuudes.

-Olen erittäin tyytyäinen suoritukseeni. Uusintarata sopi hyvin meille.

Luokkaan ei ensimmäistä kertaa Helsinki Horse Show´n historiassa osallistunut suomalaisia. Länsi-Euroopan liigan toiseen osakilpailuun lähti 37 kärkiratsukkoa. Liigan kärjessä on nyt Longines rankinglistan nelonen Peder Fredricson. Seuraava osakilpailu on ensi viikonloppuna Lyonissa.

Lähde: Tiedote