Suomalaisnuorukaisten kestävyysjuoksuharjoitukset käydään pääkaupunkiseudulla – painopiste on näissä asioissa

© Kuva: Getty Images
Honka ja KuPS Veikkausliigan huippuottelussa! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Nuorten kestävyysjuoksijoiden yhteistreenit Pirkkolan Urheilupuistossa alkavat tiistaina 1.10. klo 17.00 alkaen.

Nuorten harjoitukset ovat tarkoitettu kaikille n. 12-20-vuotiaille juoksijoille. Samaan aikaan Pirkkolassa harjoittelee myös aikuisia kestävyysjuoksijoita.

Harjoituksissa on yleensä paikalla kaksi valmentajaa. Nuorten valmentajana toimii Joni Oilinki ja aikuisten valmentajana Tommy Ekblom. Harjoituksia pidetään lähes viikoittain jouluun asti. Kun harjoituksissa on paikalla samanaikaisesti uraansa aloittelevista nuorista aina maajoukkue-juoksijoihin on harjoitusten tunnelma ja fiilis taattu.

Nuorilla ja aikuisilla kilpajuoksijoilla on kuitenkin oma vastuuvalmentajansa ja harjoitukset  tehdään omina ryhminä. Vaikka harjoituksessa on mukana eri-ikäisiä ja -tasoisia urheilijoita, rakennetaan harjoitukset siten, että kaikilla on mahdollisuus tehdä harjoitus oman tasonsa mukaisesti, mikä mahdollistaa myös parhaan mahdollisen kehittymisen.

Harjoitusten tarkoituksena on:

– Tukea alueen eri seuroja kestävyysjuoksutoiminnan kehittämisessä. Harjoitukset täydentävät erinomaisesti seurojen nuorisovalmennusryhmissä harjoittelevien kestävyysjuoksusta kiinnostuneiden nuorten harjoittelua.

– Luoda alueen nuorille kestävyysjuoksijoille mahdollisuuden tehdä laadukkaita yhteisharjoituksia muiden saman ikäisten urheilijoiden kanssa yli seurarajojen.

– Harjoituksissa keskitytään harjoituskausittain olennaisimpien kestävyysharjoitusten tekemiseen. Syksyllä painopiste on vauhtikestävyyden  kehittämisessä. Harjoituksissa on mukana myös juoksutekniikkaan ja liikkuvuuteen liittyviä osioita.

Lähde: Urheiluliiton tiedote

Honka ja KuPS Veikkausliigan huippuottelussa! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!