Suomen miesten käsipallomaajoukkue aloittaa MM-karsinnat keskiviikkona Israelin vieraana. Ottelu on samalla Suomen miesten maajoukkueen 500. maaottelu.

Uusi päävalmentaja Ola Lindgren otti maajoukkueen ohjat käsiinsä viikonloppuna ja Suomi pelasi kaksi maaottelua Japania vastaan. Molemmista oli tuloksena kahden maalin niukka tappio.

Lindgren sai viikonloppuna paljon tietoa joukkueesta, mutta samanaikaisesti ensimmäinen karsintapeli tulee vastaan varsin nopeasti.

– Tässä ei ole kovinkaan paljon aikaa valmistautua, kun ottaa huomioon myös matkustamisen. Meidän on pystyttävä käyttämään aika hyväksemme parhaalla mahdollisella tavalla ja tutkia sekä omaa että vastustajan peliä. Pelasimme Japania vastaan hyvää puolustuspeliä ja sitä meidän on jatkettava myös Israelia vastaan, Lindgren pohtii.

Japania vastaan verrattuna Suomen joukkueeseen tulee pienoisia muutoksia, kun mukaan tulevat myös Cocksin maajoukkuepelaajat Teemu Tamminen, Roni Syrjälä ja Nico Rönnberg. Lisäksi Norjassa Fjellhammerissa pelaava Miro Koljonen on liittynyt joukkueen mukaan.

– On hyvin tärkeä saada heidät mukaan joukkueeseen. Cocksin pelaajilla on paljon kokemusta Champions liigasta ja ovat ehdottomasti hyödyllisiä pelaajia meille. He tulevat auttamaan meitä puolustuspelissä sekä juoksemaan nopeita hyökkäyksiä.

Israel on osoittanut potentiaaliaan voittamalla muun muassa vuosi sitten EM-karsinnoissa Puolan. Lindgren tiedostaa tulevan ottelun haasteet.

– Israel on vahva joukkue ja siitä osoituksena voitto Puolasta. Lähdemme yrittämään parastamme ja meidän on opiskeltava vastustaja tarkasti.

– Saimme paljon oppia kahdesta Japani-pelistä ja toinen peli oli paljon parempi. Meidän on oltava kovia, pystyttävä puolustamaan tiiviisti ja iskettävä tehokkaasti nopeista hyökkäyksistä, Lindgren analysoi.

Israelin ja Suomen välinen ottelu alkaa Tel Avivissa kello 19.00.

Lähde: Suomen Käsipalloliitto