Suomen naissquashin ykkösnimi Emilia Soini aloittaa ottelunsa huomenna torstaina Kairossa pelattavissa henkilökohtaisissa MM-kilpailuissa.

Ensimmäisellä kierroksella vastassa on egyptiläinen maailmanlistan 20. Zeina Mickawy. Soinin maailmanlistasijoitus on tällä hetkellä 59. Jo MM-kilpailuihin mukaan pääseminen on suomalaiselle naissquashpelaajalle erinomainen saavutus. Edellinen naispelaaja henkilökohtaisten MM-kilpailujen pääsarjassa on ollut Tuula Minetti (ent. Myllyniemi) 25 vuotta sitten.

New Yorkissa asuvan Soinin valmistautuminen kilpailuihin on mennyt hyvin.

– Tulin Kairoon jo viikko sitten valmistautumaan ja olen harjoitellut täällä paikallisten huippujen kanssa. Mickawya vastaan pitää pelata hyvin, jos aikoo voittaa. Uskon, että saumat on, mutta yritän välttää ajattelemasta sitä, miten menee, haluan vain pelata hyvin, kuten tähänkin asti tällä kaudella. Fiilis on ainakin hyvä! Soini kommentoi päivää ennen h-hetkeä.

Soinin ja Mickawyn välinen ensimmäisen kierroksen ottelu alkaa torstaina klo 14:30 Suomen aikaa, ja suoraa streamia ottelusta voi seurata osoitteessa http://cibworlds.squashsite.net/watch.

Jos Soini onnistuu kukistamaan Mickawyn, on toisen kierroksen ottelu aikataulutettu lauantaille ja se pelataan pyramidien eteen pystytetyllä lasikentällä.

Lähde: Squashliitto