Miesten käsipallomaajoukkue aloitti valmistautumisensa tuleviin MM-karsintoihin perjantaina Kisakalliossa ja pelaa viikonlopun aikana kaksi maaottelua Japania vastaan. Kyseessä on samalla päävalmentaja Ola Lindgrenin tulikaste Suomen peräsimessä.

Lindgren nimettiin Suomen päävalmentajaksi kesäkuussa ja viikonloppuna hän johdattaa joukkueensa ensimmäistä kertaa tositoimiin. Joukkue kokoontui yhteen perjantaina Kisakalliossa ja Lindgren on ottanut ensituntumaa pelaajiin.

– Odotan innolla, että pääsen työskentelemään pelaajien kanssa. Viikonloppu on aika intensiivinen ja tässä on paljon töitä tehtävänä. Meidän täytyy edetä askel kerrallaan eteenpäin. Kokonaisuudessaan päivä on ollut hyvä, Lindgren kertoo ensimmäisen päivänsä aatoksista.

Hän myöntää, ettei vielä tunne kovin hyvin pelaajia, mutta jokainen yhteinen tapahtuma auttaa jatkoa ajatellen.

– Olen katsellut joitain vanhoja maaotteluita sekä Cocksin pelejä Mestarien liigassa, mutta kokonaisuudessaan en tunne pelaajia vielä kovinkaan hyvin. Tämän viikonlopun tarkoituksena on tietenkin oppia tuntemaan pelaajia sekä rakentaa kuva pelaajista ja joukkueesta. Samanaikaisesti pelaajat oppivat tuntemaan minut, joten tämä on molemminpuolinen oppimisprosessi.

Suomea vastaan asettuva Japani oli mukana tammikuun MM-kisoissa sijoittuen turnauksessa viimeiseksi ilman voittoja. Lindgrenin mukaan tekeminen keskittyy oman joukkueen asioihin eikä vastustajaan ole niinkään kiinnitetty huomiota.

– En tunne Japania kovin hyvin, mutta yleensä he ovat nopeita pelaajia ja pelaavat nopeatempoista käsipalloa. Näissä peleissä tulos ei ole pääasia, vaan tärkeintä on saada kokonaiskuva pelaajista pelitilanteissa. Meidän on aloitettava jostain ja tämä viikonloppu on aloituksemme. Meillä ehtii olla vain kolmet harjoitukset ennen ensimmäistä peliä ja prosessi on vasta alussa.

– Näissä peleissä saamme kuitenkin jo jonkinlaista kuvaa siitä mitkä asiat toimivat ja missä on kehitettävää ennen kuin MM-karsinnat alkavat ensi viikolla, tähdentää Lindgren.

Suomi kohtaa Japanin lauantaina Riihimäen Cocks Areenalla ja sunnuntaina Karjaan Urheiluhallissa. Molemmat ottelut alkavat kello 17.00.

Suomen MM-karsinnat alkavat keskiviikkona 23.10. Tel Avivissa Israelin vieraana ja ensimmäinen kotiottelu on edessä 27.10., kun Kypros saapuu Riihimäen Cocks Areenalle.

Lähde: Käsipalloliiton tiedote