Futsalin MM-karsinnan Main Round (32 parasta maata) jatkui perjantaina. Suomi pelasi lohkon toisen ottelunsa isäntämaa Puolaa vastaan Zielona Gorassa ja nappasi kovan päänahan kellistäen Puolan 2–1 (0–0).

Puola oli hävinnyt torstaina avausottelunsa Georgialle 2–3 ja oli liki pakkovoiton edessä. Suomi oli hävinnyt Euroopan ykkösmaa Espanjalle hyvästä vastarinnasta huolimatta 4–1. Myös Suomelle voitto oli tärkeä tavoite, joskin tasapelikin pitäisi haaveita lohkon kakkossijasta ja jatkopaikasta yllä.

Ensimmäisellä puoliajalla Suomi oli parempi osapuoli ja loi parempia maalipaikkoja, mutta tauolle mentiin maalittomana. Suomi piti isännät hyvin turvallisella etäisyydellä Juha-Matti Savolaisen vartioimasta maalista, joskin Puola laukoi paljon kaukaa.

Toisen puoliajan alussa peli aaltoili tasaisesti, mutta avausmaalin iski 28. minuutilla kotiyleisön iloksi Puola. Isäntien näkyvin pelaaja Sebastian Leszczak laukoi ja pallo muutti suuntaa sen verran, ettei Savolainen ehättänyt reagoida vetoon kunnolla.

Suomi jatkoi pelisuunnitelmansa toteuttamista rauhallisesti kahdella ketjulla ja kärsivällisyys palkittiin, kun Miika Hosio laukoi sivurajakuviosta Suomen tasoihin 31. minuutilla.

Hetkeä myöhemmin Suomen erikoistilanneosaaminen kantoi jälleen hedelmää. Samasta paikasta oikealta laidalta noin 12 metristä pelattu tarkka sivurajakuvio tavoitti keskisektorilta Jukka Kytölän, joka laukoi tarkasti alakulmaan 33 minuutin kohdalla.

Puola haki tasoitusta lentävällä maalivahdilla, mutta Suomen puolustusnelikko peitti ja blokkasi tarkasti. Loppunumerot kirjattiin 2-1 Suomen hyväksi.

Ottelun laukaukset menivät Puolan hyväksi 54–25, laukaukset kohti maalia 20–11. Puola laukoikin paljon kaukaa ohi tai yli sekä Suomen puolustuksen blokkeihin.

Suomesta on tullut muutaman pykälän FIFA-rankingissa Suomen yläpuolella olevalle Puolalle todellinen peikko, sillä Suomi voitti Puolan myös maaliskuussa 2015 EM-karsinnassa maalein 3-2 – silloinkin Puolan maaperällä Krosnossa, joskin molemmat maat karsiutuivat EM-kisoista sillä kertaa.

Torstain toisessa ottelussa Espanja kairasi Georgiasta niukan 3-2 -voiton ja nousi kuuteen pisteeseen. Espanja on varma jatkoonpääsijä ja Puola karsiutuu, sillä sunnuntain päätösotteluissa Suomi kohtaa Georgian ja Espanja Puolan.

Suomelle kelpaa vain voitto Georgiasta, sillä tasapelin tullessa Georgian maaliero (+/-0) olisi Suomea (-2) parempi. Ottelu pelataan klo 18.00 Suomen aikaa samassa hallissa Puolan Zielona Gorassa.

Lähde: Kampuksen Dynamon tiedote