Rovaniemeläisellä Team Lakkapäällä on edessään kahden mestaruusliigaottelun viikonloppu. Ensin joukkue matkaa Loimaalle pelaamaan kauden kahdella voitolla avannutta Hurrikaania vastaan perjantaina, minkä jälkeen se pelaa lauantaina Vantaa Ducksin vieraana.

Lakkapään avausottelu Kokkolan Tiikereitä vastaan päättyi 1-3 -kotitappioon viime viikon torstaina. Nyt joukkue on saanut arvokkaita harjoituksia alle.

– Nyt on hyvä rytmi ensimmäisen kuukauden ajan pelata ja treenata. Sitä uusi joukkue kaipaakin. Uskon, että niitä asioita, joita Tiikerit-pelissä tuli esiin, on yksilötasolla parannettu, sanoo Lakkapään päävalmentaja Henri Tuomi.

Kokenut valmentaja manasi erityisesti avausottelun monia helppoja virheitä, joihin Lakkapää sortui, eikä seuraavassa ottelussa niihin varmasti olekaan varaa, sillä Hurrikaani on jälleen yksi tämän kauden kovimmista joukkueista miesten Mestaruusliigassa.

– Hurrikaanilla on peruspeli kasassa. Meidän pitää ottaa iso askel, että pärjäämme. Mahdollisuuksia toki on. Meillä on fyysinen ja ulottuva joukkue. Hurrikaanilla on toki kokenut passari, ja se on sellainen peruskallio, johon joukkue voi luottaa.

Yksi Lakkapään haasteista tälläkin kaudella on ollut ulkomaalaisten suuri vaihtuvuus. Tuomi peräänkuuluttaa myös heidän vaatimaa aikaa. Esimerkiksi Slovakian maajoukkueessa EM-kisoissa pelannut Jakub Kovac (kuvassa numerolla 16) liittyi joukkueeseen vasta kisojen jälkeen.

– Malttia pitää olla. Ei tämä liiga ole sellainen, että tänne kävellään dominoimaan.

Hurrikaani-Team Lakkapää nähdään Ruudun Viikon otteluna perjantaina suorana lähetyksenä kello 18.15 alkaen.