Helsinki International Horse Show´n yleisö pääsi nauttimaan maailmanluokan esityksistä Land Rover Grand Prix´n uusinnassa. Rata oli kuin luotu aikaratsastukseen ja se näkyi suorituksista. Seitsemän ratsukkoa taisteli paremmuudesta aikaa vastaan, ja Robert Whitaker ja kokenut Catwalk IV onnistuivat siinä täydellisesti.

– Hevonen on ollut minulla jo lähes kymmenen vuotta. Se viihtyy tällaisilla pienillä areenoilla. Voin luottaa siihen täysin, ja tiedän, että uusintaradan kaltaiset tiukat kaarteet sopivat sille hyvin. Uskon, että se oli syy, miksi tänään voitimme, Whitaker kertoi Catwalkista tiedotteessa.

Luokan toiseksi sijoittui erittäin pienellä erolla Pan-Amerikan mestaruuksien kultamitalisti Marlon Modolo Zanotelli hevosella Diesel GP du Bois Madame. Ruotsalainen Henrik von Eckermann otti kolmannen tilan Best Boylla.

Helsingin Grand Prix -voitto oli Whitakerin ensimmäinen. Huomenna hän lähtee Catwalkilla Longines FEI Jumping World Cup™ -luokkaan.

– Catwalk hyppää minkä tahansa radan ja on kilpailukykyinen. Ilman sitä en olisi täällä. Uusia hevosia ei ole helppoa löytää. Toivottavasti joku nuorista hevosistani nousee tälle tasolle, Etelä-Englannissa 15-20 hevosen tallia pitävä legendaarisen John Whitakerin poika kertoo.

Sekä Backlund että Forstén hakivat vielä rutiinia

Suomalaisista GP-luokkaan osallistuivat Mikael Forstén ja Sanna Backlund. Molemmilla on ollut pidempi tauko edellisen viiden tähden Grand Prix -radan hyppäämisestä.

– Tänään vaadittiin, että sekä ratsastan hyvin että hevonen on hyvässä vireessä. Nabab´s Atlanto oli mahtava. Olen tyytyväinen siihen, en itseeni, Forstén ruotii suoritustaan.

– Rata oli iso, ja siitä on pitkä aika kun olen aiemmin hypännyt 160 cm GP:tä. Minulla oli vähän liikaa painetta. Olen silti tyytyväinen, sillä on vaikeaa löytää hevosta, jolla hypätä tämän tason ratoja, Backlund toteaa.

Kumpikaan heistä ei hyppää huomista maailmancupia. Luokkaan ei näillä näkymin osallistu yhtään suomalaista.

Sandra Dahlin kouluratsastuksen vapaaohjelman voittoon

Kouluratsastaja Sandra Dahlin ja Ichi voitti Helsinki Horse Show´ssa myös toisen luokan, vapaaohjelman musiikilla eli LähiTapiola Grand Prix Freestylen. Loistokas suoritus vasta kansainväliselle gp-tasolle nousseelta Dahlinilta poiki hyvän 74.105 prosentin tuloksen.

– Tuntuu uskomattoman hyvältä voittaa kaksi kertaa tänä viikonloppuna. Ohjelmamme oli tänään hyvä, mutta tein itse muutaman virheen. Haluaisin tehdä sen uudestaan ja oikein, kunnianhimoinen ratsastaja kertoo.

– En ole aiemmin ratsastanut ohjelmaa kisoissa. Onneksi hevonen oli mahtava ja kuunteli minua koko ajan. Dahlin valmentaja Kyra Kyrklund oli ylpeä valmennettavastaan.

– Sandra on tehnyt todella hyvää työtä oman ratsastuksensa ja hevosensa Ichin kanssa. Hevosella oli aiemmin ongelmia piaffen ja passagen kanssa, joten oli hienoa nähdä ratsukko kilpailemassa näin hyvin tällä tasolla, Kyrklund toteaa.

Viron Dina Ellermann ja Donna Anna oli toinen ja Ruotsin Charlotte Haid Bondergaard ja Roberto Des Frettes kolmas, aivan kuten eilen Grand Prix´ssa. Anna von Wendt ja Wenzel sijoittuivat jälleen neljänneksi.

– Olen tänään paljon tyytyväisempi. Suoritimme enemmän omalla tasollamme. Sain pidettyä hevosen energian paremmin yllä ja ohjelmamme pysyi hyvin musiikissa, von Wendt kertoo. Muista suomalaisista Maria Pyykönen oli kuudes Zellellä (65.250 %) ja Susanna Hyypiä seitsemäs Avemmo (64.795 %).

Lähde: Tiedote