Henry Manni jäi niukasti MM-mitalista – Löysi positiivistakin pettymyksestä huolimatta: ”Nyt pääsee aikaisemmin nukkumaan”

© Kuva: Getty Images
HIFK ja IFK Mariehamn lauantaina tulessa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!

Kiinalaisen Yang Wangin vauhti yllätti Henry Mannin T34-luokan 400 metrin finaalissa parayleisurheilun MM-kisoissa Dubaissa. Manni oli pronssimitalissa kiinni vielä parikymmentä metriä ennen maalia, mutta Wang tuli takaa ohi ja vei pronssin ajalla 52,84. Manni tuli maaliin neljäntenä ajalla 53,15.

Kilpailun voitti luokan viime vuosien suvereeni valtias Tunisian Walid Ktila, joka kelasi voittoajaksi 50,54. Arabiemiraattien Mohamed Alhammadi oli toinen ajalla 51,11.

– Ajattelin etukäteen, että Ktila ja Alhammadi ovat kilpailun kärkikaksikko, mutta olen pronssilla, jos pystyn voittamaan Kanadan Austin Smeenkin. Nousinkin hänen ohi loppusuoralla, mutta sitten Wang yllätti minut täysin kisan lopussa. Hän kelasi ennätyksen alkuerissä ja uudelleen nyt finaalissa, Manni kertaili.

Manni on 400 metrin hallitseva Euroopan mestari ja kaksien edellisten MM-kisojen mitalisti, joten neljäs sija ei täyttänyt tavoitteita.

– Oli se pettymys. Odotin mitalia, mutta kisa ei mennyt kuten arvioin. Takasuoran tuuli oli yllättävän kova. Olisiko siihen pitänyt yrittää puskea kovempaa, vaikka olisinko kuollut loppusuoralla täysin, jos olisi vetänyt siihen tuuleen kovempaa, Manni pohdiskeli.

Seuraavaksi 100 metriä

Vastatuuli näkyi finaalin ajoissa. Perjantain alkuerissä Manni kelasi suoran jatkopaikan ajalla 52,99. Hänen keväällä kelaama EE-aikansa on 51,38.

Mannin MM-kisat jatkuvat seuraavaksi 100 metrillä.

– Matkoja on vielä jäljellä näissä kisoissa, mutta 400 metriä oli se, jossa minulla oli tilastojen valossa parhaat mahdollisuudet mitaleille, Manni tuumi.

– Jos tästä jotakin hyvää etsii niin, nyt pääsee aikaisemmin nukkumaan ja valmistautumaan sunnuntaiaamun 100 metrin alkueriin, kun ei tarvitse jäädä palkintojenjakoon.

Lähde: Urheiluliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

HIFK ja IFK Mariehamn lauantaina tulessa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!