Loistosuoritus: Suomalaisjoukkue historiallisen luistelukilpailun voitttoon Kaliforniassa! – ”Pistivät itsensä täysillä likoon”

© Kuva: Getty Images
Toronto ja Columbus ratkaisevat ottelusarjansa! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Suomen Helsinki-Rockettes voitti ylivoimaisesti historian ensimmäisen muodostelmaluistelun Challenger-sarjan kilpailun Kalifornian Ervinessa.  Vapaaohjelman voitto ja kokonaispisteet 211.57 veivät sen ohitse USA:n Haydenettesin.

Helsinki-Rockettes luisteli vapaaohjelmansa Haavoittunut enkeli puhtaasti ja sai onnistuneesta vedostaan pisteet 143,60 pistettä. Joukkue oli vapaaohjelmien ykkönen niin teknisissä kuin komponenttipisteissäkin.

Valmentaja Kaisa Arrateig oli ikionnellinen joukkueensa noususta Challenger-sarjan avanneen California Cupin voittoon.

– Tämä oli hyvä päivä sen jälkeen, kun kaikki ei kilpailun lyhytohjelmassa sen paremmin kuin edellisviikon SM-osakilpailussakaan mennyt ihan putkeen. Vapaaohjelman suorituksessa oli nyt paljon hyvää. Tytöt luistelivat vapautuneesti ja vahvasti, eivätkä pelänneet, vaan pistivät itsensä täysillä likoon.

Valmentaja kertoo luistelijoidensa olevan on onnellisia ja helpottuneita heidän suoriuduttuaan tiukasta kisaputkesta, joka alkoi lokakuun alussa Shanghai Trophysta ja päättyi nyt California Cupiin.

– Olemme matkanneet maapallon laidalta toiselle ja tehneet kotimaan kauden avauksen. Pitkät lennot ja aikaerot vaativat veronsa. Siinä tarvitaan kovat hermot ja hyvä treeni alle, Arrateig totesi.

Vielä lyhytohjelmakilpailun jälkeen johtanut Haydenettes sai vapaaohjelmastaan pisteet 130,83 ja vei California Cupin toisen sijan kokonaispistein 203,60.  Kanadan Les Suprêmes säilytti kolmannen sijansa kokonaistuloksella 191,58.

Suomen toinen edustaja Lumineers nousi puhtaalla suorituksellaan vapaaohjelmien neljänneksi pistein 126,39 ohitse USA:n Skylinersin ja Kanadan Novan. Kokonaistuloksella 177, 15 joukkue oli kuudes.

Lähde: Taitoluisteluliiton tiedote

Toronto ja Columbus ratkaisevat ottelusarjansa! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!