Maailman ykkösjoukkueeksi nostettu turkkilainen Eczacibasi VitrA Istanbul vieraili tiistaina voitokkaasti Salohallissa. Joukkue voitti Mestarien liigassa LP Salon suoraan kolmessa erässä. Erät LP Salo hävisi 22-25, 10-25, 14-25.

Eczacibasin päävalmentaja Marco Aurelio Motta oli luonnollisesti tyytyväinen ottelun voittoon, mutta ei ensimmäiseen erään:

– Ensimmäisessä erässä teimme enemmän virheitä kuin yleensä ja annoimme 11 pistettä vastustajalle. Toisessa ja kolmannessa erässä pelasimme paremmin ja peli oli hallinnassamme.

LP Salon päävalmentaja Tomi Lemminkäinen ajatteli pelin kulusta luonnollisesti täysin päinvastoin:

-Ensimmäinen erä oli hyvä, pelasimme hyvin ja tietysti Eczacibasin tekemät virheet helpottivat pelaamistamme. Asenne oli hyvä ja jopa ylitimme itsemme jos katsoo eränumeroita (22-25). Hiukan petyin kahden viimeisen erän taisteluilmeeseen ja asenteeseen. Vastustajalla oli todella kova syöttö ja se vei meiltä keskihyökkäyksen mahdollisuudet toisessa ja kolmannessa erässä. Keskihyökkäyksen puuttuessa laitapelaajilla on liian kova torjunta edessään tämän tasoista joukkuetta vastaan. Täytyy myös ihailla vastustajan passipeliä, erityisesti kaukana verkkoa olevat nostot ja puolustukset passattiin tarkasti hyökkääjille. Ei ollut väliä kuka pelaajista passasi, Lemminkäinen summasi.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote