Suomen UFC-tähti Makwan Amirkhani kohtaa New Yorkissa Madison Square Gardenissa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä uransa tärkeimmässä ottelussa yhdysvaltalaisen Shane Burgosin.

Amirkhani on viettänyt peräti kolme kuukautta Irlannissa treenaamassa. Tämä on pisin aika, mitä hän on ollut samassa paikassa leirillä.

– Pystyn tällä hetkittäisellä 100-prosenttisella omistautumisella pelastamaan mun koko tulevaisuuden. Voin tehdä niitä asioita, mitä rakastan kuten valmentaminen. Rakennan sellaisen imperiumin, että jos mä tulen ja sanon et tämä asia toimii niin sä uskot muhun. Mikään muu asia ei tee minua niin onnelliseksi kuin urheilu- ja menestyminen siinä, parempaa ammattia ei voi toivoa, Amirkhani kertoo Suplan Yks vastaan yks -podcastissa.

Hänen valmistautuminensa on todella huolellista. Amirkhanin ruokavalio sisältää pelkästään puhdasta luomuruokaa.

– Joka aamuni alkaa lenkillä. Kaikki mitä mä olen syönyt, on luomua. Mulla ei ole mitään kemikaaleja mun kropassa. Ruoka on yksi asia mihin halusin panostaa, että syön oikein ja juon tarpeeksi.

Amirkhanin valmistautumisen tasosta kertoo se, että hän karsii kaiken ylimääräisen elämästään ennen tärkeää ottelua. Hän kertoo, että jättää lähettämättä esimerkiksi viestin, ettei se häiritse keskittymistä.

– Mä en halunnut käyttää aikaa siihen, mikä ei tue tätä hommaa. Se saa odottaa nyt. Pelkästään viestin kirjoittaminen, jos halutaan pitää se fokus 100 prosenttia olennaisessa. Jos sä keskityt edes yhdellä prosentilla johonkin muuhun, silloin se ei ole 100-prosenttista valmistautumista, Amirkhani kertoo.

Amirkhania valmentaa Irlannissa muun muassa UFC-tähti Conor McGregoria valmentanut John Kavanagh. Hänen mielestään välit Kavanaghin kanssa ovat niin hyvät ettei parempaa voisi toivoa.

– Kehitykseni kolmen kuukauden aikana on ollut ihan jäätävää. Kaikki lukkopainit ja kaikki, saattoi mennä puolitoista kuukautta, että joku sai kuristettua mut. Samalla salilla on kuitenkin kolmekymmentä tyyppiä. Se millainen suhde meillä on tällä hetkellä Kavanaghin kanssa − ei voisi parempaa toivoa valmentajan- ja urheilijan välillä.

Hän lähtee luottavaisena tulevaan otteluun. Amirkhanin mukaan ottelu ei tule kestämään kauaa.

– Se poika tulee itkemään matsin jälkeen, koska se on niin huono ottelu häneltä. Mä sanon, että tämä matsi ei tule kestämään minuuttia kauempaa, Amirkhani toteaa päättäväisesti.

Tuleva ottelu on suomalaisen vapaaottelun historian tärkein kamppailu. Ei pelkästään Amirkhanille, vaan koko suomalaiselle yhteiskunnalle.

Amirkhani ja Burgos kohtaavat UFC 224 -otteluillassa New Yorkin Madison Square Gardenissa. Otteluilta näkyy suorana Viaplayssa sunnuntaina 3.11. klo 02.00 alkaen.