Pikaluistelun maailmancup alkaa perjantaina Minskissä. Kisat näkyvät Viaplayssa koko viikonlopun ajan.

Maailmancupin selostaa Mika Poutala, joka on sprinttimatkoihin erikoistunut jo aktiiviuransa lopettanut pikaluistelija. Kaksinkertaisella EM-hopeamitalistilla on takana myös neljät Olympialaiset. Poutala on tuttu myös Tanssii tähtien kanssa -kisasta.

Kauden ensimmäinen kilpailu on aina yllättävä ja mielenkiintoa riittää myös nyt. Perjantaina kilpaillaan teamsprint, sekä naisten 3000m ja miesten 5000m kilpailut. Suomellakin on joukkue teamsprintissä. Lauantaina ohjelmassa on miesten massastartti, naisten 500m, sekä 1500m ja miesten 1000m. Sunnuntaina jännitetään naisten massastarttia, sekä naiset 1000m ja miesten 500m ja 1500m.

– Olen tosi innoissani tästä uudesta mahdollisuudesta selostaa pikaluistelua tulevan talven aikana. Odotan, että pääsen kertomaan upean lajin hienouksia ja paljastamaan asioita myös kuvaruudun takaa. Tunnen suuren osan luistelijoista henkilökohtaisesti ja uskon, että se tuo lisäarvoa myös katsojille tarinoiden muodossa.

– Toivon että ihmiset hyppäävät rohkeasti pikaluistelun pariin, jolloin pääsemme yhdessä nauttimaan urheilusta ja sen tuomasta uskomattomasta tunneskaalasta. Henkilökohtaisesti odotan eniten teamsprinttiä, jossa on mukana Suomi omalla joukkueellaan sekä 500m kilpailuja, sanoo Viaplayn selostaja Mika Poutala.

Pikaluistelun maailmancup:
pe 15.11. klo 16.25 Viaplay
la 16.11. klo: 13.55 Viaplay
su 17.11. klo: 13.55 Viaplay