Reaalitilanne on hyvä ja ennen kaikkea näkymä tulevaisuuteen on parantunut, Suomen Urheiluliiton (SUL) puheenjohtaja Sami Itani linjasi liiton talousnäkymää liittovaltuuston kokouksessa Helsingissä lauantaina.

– Nykyiset kumppanit jatkavat ja ovat kasvattaneet yhteistyötään, ja myynti on parempi. Tavoite on toki saada vielä lisää pääyhteistyökumppaneita, Itani totesi.

– Uskon, että pääsemme tänä vuonna liiton taloudessa plussalle ja aloitamme ensi vuonna investoinnit, Itani viittasi lisätukeen huippu-urheilulle.

Itanin mukaan askelia oikeaan suuntaan on otettu myös huippu-urheilutoiminnassa ja yhteistyössä yleisurheilutoimijoiden kesken.

– Valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkolan tiimin yhteistyö urheilijoiden kanssa on edennyt oikeaan suuntaan. Luottamus on alkanut rakentua. Yhteistyötä on tiivistetty Olympiakomitean suuntaan, ja sitä täytyy lisätä myös julkisen sektorin kanssa, Itani sanoi.

– Huippu-urheilussa on tapahtunut paljon toiminnallisesti ja henkisesti, mutta MM-kisoista ei tullut mitalia, pudottiin Superliigasta ja hävittiin Ruotsi-ottelu. Sellaiseen ei pidä tyytyä ensi vuonna.

Huippu-urheiluun lisäpanostusta

Liittovaltuusto hyväksyi kokouksessaan SUL:n 2020 toimintasuunnitelman ja talousarvion, joka on 165 851 euroa ylijäämäinen Ruotsi-ottelun ja kasvaneiden yhteistyösopimusten ansiosta. Budjetti sisältää 262 000 euron lisäpanostuksen huippu-urheiluun kuluvaan vuoteen verrattuna.

SUL:n hallitukseen liittovaltuusto valitsi erovuoroisista jäsenistä ehdollepanotoimikunnan esityksen mukaisesti Aila Ahosen Muuramesta, Kimmo Oilan Espoosta ja Jens Wallinin Vaasasta. Uutena jäsenenä hallitukseen nousi niinikään ehdotuksen mukaisesti Kirsi-Marja Koskela Hämeenlinnasta. Hallituksen jäsenet valittiin äänestyksen jälkeen.

Erikseen hallitukseen valittiin Antti Pihlakoski Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n hallituksen jäsenenä. SUL:n hallituksessa jatkavat Rami Urho, Riikka Pakarinen, Pekka Lundmark ja Kalle Husso.

Lähde: Urheiluliiton tiedote