Entinen EU-haastaja Niklas Räsänen, 33, palaa 20 kuukauden ottelutauolta, kun Salo KnockOut Night’issa vastaan asettuu entinen alemman raskaansarjan Ranskan mestari David Radeff, 38. Ottelun näyttää yksinoikeudella Viaplay-palvelu.

Suomalainen ei ole pystynyt nyrkkeilemään hetkeen henkilökohtaisten ongelmien vuoksi. Hän avautui MTV Urheilun haastattelussa vaikeista ajoistaan.

– On ollut syvää ahdistusta ja masennusta. Sitä oli muutaman vuoden verran – oikeastaan kaikki ne vuodet, kun minusta tuli tunnetumpi nyrkkeilijä. Saavutin unelmani ja huomasin, että tämä ei ole minun unelma ollenkaan. Se oli outo tilanne, hän kertoo MTV:lle.

Räsänen on joutunut kokemaan vuosikymmenen aikana avioeron, kehitysvammaisen lapsen syntymän ja sydämen rytmihäiriöitä. Nyrkkeilyotteluissa tuli pahoja tappioita ja hänellä oli ongelmia painonpudotuksessa. Tämän lisäksi Räsänen koki, että häntä oli valmennettu fyysisesti väärin.

Paluunsa kynnyksellä Räsänen haluaa antaa oppimansa elämänohjeen muille vaikeita asioita kokeneille.

– Jos on hakannut päätä seinään jo hetken aikaa, niin sitä ei kannata tehdä enää lisää. Sitten pitää olla pokkaa viheltää peli poikki ja vaihtaa ympäristö, jos se sitä vaatii. Tai sitten alkaa tutkia omaa ajattelua ja tekemistä syvemmin.

Radeffin ja Räsäsen ottelun painorajaksi on sovittu hieman poikkeuksellinen 83 kiloa ja se on suunniteltu kuuden erän mittaiseksi.

Ottelulistat miehillä ovat Räsäsellä 14 voittoa, 2 tappiota ja yksi ratkaisemattomaan päättynyt ottelu, Radeffilla puolestaan 9 voittoa, 15 tappiota ja kaksi ratkaisematonta.

Salon nyrkkeilyilta alkaa Viaplay-palvelussa klo 19:45. Otteluillan selostaa Simo Halmevuo.