Nella Korpio onnistui pujottelukauden avauksessa: ”Tästä on hyvä lähteä parantamaan sijoituksia”

© Kuva: Getty Images

Naisten maajoukkue avasi lauantaina pujottelukauden kotiyleisön edessä Levi Black -rinteessä.

Ensimmäisenä suomalaisena lähtönumerolla 59 vauhtiin pääsi Nella Korpio, joka laittoi suksen leikkaamaan tutussa kotirinteessä ja varmisti kotiyleisön odotukset laskemalla sijalle 26 ja varmistaen näin ollen paikan toiselta kierrokselta. Nella Korpio sijoittui kauden ensimmäisessä pujottelun maailmancupissa sijalle 28. Eroa kilpailun voittaneeseen Yhdysvaltain Mikaela Shiffriniin kertyi +5.91.

– Pääsin aloittamaan kerrankin kauden oikealla nuotilla. Kyllähän siihen parannettavaakin jäi, vaikka paikkaa toiselta kierrokselta lähettiinkin hakemaan, mutta tottakai sitä myös toisella kierroksella haluaisi parantaa sijoitustaan. Minä olen oikein onnellinen kun onnistuin Levillä, tästä on hyvä lähteä parantamaan sijoituksia ja kohti Killingtonin maailmancupia, iloitsee Korpio.

Myös lähtönumerolta 66 startannut Riikka Honkanen väläytti vahvaa pujotteluaan, mutta aika ei riittänyt toiselle kierrokselle. Suomen naisten maajoukkueessa laski ensikertalaisina Jenny Vuori ja Rosa Pohjolainen. Jenny Vuori täytti omat henkilökohtaiset tavoitteensa.

– Tavoitteenani oli päästä maaliin ja saada shut ehjä lasku alle. Nyt on maailmancup korkattu ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, kommentoi Vuori.

Pohjolaisen lasku päättyi harmillisesti keskeytyksen, kuten myös Kia-Emilia Hakalan ja Julia Toiviaisen.

Naisten maajoukkueen päävalmentaja Nicolas Burtin näkee vahvaa potentiaalia nuoressa joukkueessa.

– Naiset ovat oikealla tiellä. Nellan laskussa nähtiin hyvää työntöä ja saatiin jo tulosta. Myös Riikka on kehittynyt valtavasti viime kaudesta ja sai hyvää otetta jatkokautta ajatellen. Myös muut naiset, Kia-Emilian, Jenny, Julian ja Rosan laskuissa oli vauhtia ja oikeanlaista otetta, mutta harmillisesti lasku päättyi turhan aikaisin, summasi Burtin.

Naisten pujottelun voittoon Yhdysvaltain Mikaela Shiffrin 1:57.57, toiselle sijalle Sveitsin Wendy Holdener (+1.78) ja kolmanneksi Itävallan Katharina Truppe (+1.94). Ensimmäisellä kierroksella Shiffrinin päihittänyt Slovakian Petra Vlhovan toinen kierros päättyi ulosajoon.

Lähde: Ski Sport Finland


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.