Telinevoimistelussa vuonna 1988 olympiakultaa voittanut Zsolt Borkai joutui viime kuussa todelliseen pyörteeseen, kun juuri ennen pormestarin vaaleja anonyymi blogi julkaisi hänestä netissä videomateriaalia osallistumassa luksusjahdillaan kosteisiin bileisiin prostituoitujen kanssa. Materiaalin julkaisija väitti Borkain esiintyvän myös videolla kokaiinipäissään.

Nykyisin vahvasti politiikassa mukana oleva ja Györin pormestarina toimiva Borkai sai muutama päivä myöhemmin lisää huonoja uutisia, kun uusissa kuvissa ja videoilla miehen nähdään harrastavan seksiä yhden jahdilla olleen naisen kanssa.

54-vuotias on myöntänyt avoimesti olevansa kuvissa.

– Tein virheen, mutta siitä on jo kauan aikaa. Perheeni tietää ja tukee minua. En myöskään rahoittanut tätä reissua valtion rahalla, pormestari puolustautui.

Borkain väitetään myös pesseen miljoonia euroja perustamalla peiteyhtiöitä Luxemburgiin sekä tallettaneen rahaa salaiselle pankkitililleen Kroatiassa, mutta näitä tarinoita ei ole voitu todistaa todeksi.

Vastoin kaikkia odotuksia Borkai valittiin kuitenkin uudestaan Györin pormestariksi.

https://twitter.com/ParantezHbr/status/1183318362694324225