Hallitseva miesten Suomen mestari VaLePa, Eurokentillä Ford Store Levoranta Sastamala, putosi torstaina jatkosta Mestarien liigassa. Valkovenäläinen Shakhtior Soligorsk otti viikko sitten kotikentällään hankkimansa 3-0-voiton jatkoksi Sastamalasta voiton samoin numeroin 3-0. Erät menivät 22-25, 22-25, 21-25.

FSLS siirtyy pelaamaan nyt toiseksi korkeimpaan Eurocupiin eli CEV Cupiin, jossa se saa vastaansa Saksan liigaa pelaavan Hypo Tirol AlpenVolleys Hachingin. Pelit pelataan 11.12. Saksassa ja viikkoa myöhemmin Suomessa. Joukkueen riveissä pelaa mm. viime kaudella VaLePassa pelannut maajoukkuesentteri Tommi Siirilä.

Soligorsk saa vastaansa serbialaisen Vojvodina NS Seme Novi Sadin, joka pudotti romanialaisen Arcada Galatin kultaisen erän kautta. Näissä otteluissa panoksena on paikka lohkovaiheeseen.

Soligorsk ratkaisi jatkopaikan toisessa osaottelussa lähinnä vahvalla syötöllään, jolla se sai kotijoukkueen vaikeuksiin. Erittäin ratkaisevaan rooliin nousi passari Aliaksei Kurashin syöttövuoro toisessa erässä, jossa vieraat nousivat johtoon ja sitä kautta erävoittoon.

Kotijoukkueen ykkönen oli 15/+10 tehnyt Niko Suihkonen. Mikko Oivaselle merkittiin 10/+6 ja Erik Sundbergille 10/+4.

Vieraiden avauserän hahmoksi nousi neljän pelatun pisteen jälkeen kentälle tullut serbialainen yleispelaaja Danilo Pavlovic (14/+12). Pavlovic otettiin yllättäen vaihtoon toisen erän aluksi ja hänen tilalle palasi mainiosti esiintynyt Viacheslau Charapovich (8/+3).

Janne Kangaskokko, FSLS:

– Meidän vastaanotto oli tänään pettymys. Se on ollut tähän mennessä ainoana asiana koko ajan hyvää. Se tässä harmittaa eniten. Pajalta käsin on jatkettava: tehtävä asioita paremmin meidän kipukohdissa. Sieltä se perinteisesti lähtee.

Viktar Beksha, Shakhtor Soligorsk:

– Tämä oli ensimmäinen askel tavoitteeseemme eli pelata lohkovaiheessa. Hieno tunnelma tänään. Ottelu alkoi vähän huonosti, mutta etenkin toinen erä oli meiltä hyvää.

Aliaksei Kurash, Shakhtor Soligorsk:

– Meillä oli tänään todella hyvä syöttö, onnistuimme riskissä. Se oli tänään voittomme tärkein asia.

Olli Kunnari, FSLS:

– Ei vastustajan taso ollut yllätys. Uskoimme totta kai saumoihimme ja saimme todella hyvän startin. Tilastojakin katsoessa peli oli tasainen lukuun ottamatta syöttöpeliä. Meillä oli pientä epätarkkuutta ja pienissä eroissa meidän peli ei kestänyt. Meidän hyökkäystehot olivat semmoiset, joilla pelejä pystyy voittamaan.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote