Suomalaisurheilija jäi neljänneksi Dubain MM-kisojen 400 metrillä – Törmäily aiheutti mitaliputken katkeamisen: ”Voimat eivät enää lopussa riittäneet”

© Kuva: Getty Images

Henry Mannin saalis parayleisurheilun MM-kisoista Dubaista oli kaksi pistesijaa. Manni kelasi T34-luokassa 400 metrillä neljänneksi ja 100 metrillä kuudenneksi. Torstaina hän haki paikkaa 800 metrin finaaliin, mutta jäi alkueriin.

– Se harmittaa, että pitkä mitaliputki katkesi. Olen vuodesta 2013 lähtien ollut mitaleilla jokaisessa arvokilpailussa, Manni harmitteli SUL:n tiedotteessa.

Manni oli 800 metrin alkuerässään neljäs ajalla 1.52,64. Erien kolme parasta eteni suoraan finaaliin. Aikavertailusta sinne vaadittiin 1.49,23.

– Olin vielä toisen kierroksen alussa kärjen mukana, mutta sitten eturengas osui Australian Rheed McCrackenin takarenkaaseen, ja muutti osumasta suuntaan. Jouduin korjaamaan suuntaa ja jäin sen verran jälkeen, että voimat eivät enää lopussa riittäneet ottamaan muita kiinni, Manni kertaili.

Mannin erän voitti matkan suursuosikki, Tunisian Walid Ktila ajalla 1.51,64. McCracken oli kolmas ja meni suoraan loppukilpailuun ajalla 1.52,07.

Olkapäävamma kiusasi voimaharjoittelua, Tokio tavoitteena

Mannille 800 metrin finaalipaikan lipuminen sivun suun oli pettymys. Sitä kuten mitaliputken katkeamista selittää ainakin osittain helmikuussa penkkipunnerruksessa tullut olkapäävamma, joka puraisi vankasti voimaharjoitteluun

– Esimerkiksi penkkipunnerrusta en ole tehnyt helmikuun jälkeen lainkaan. Kelaamaan olen pystynyt, Manni tuumi.

– Olen ensi viikolla menossa lääkäriin katsomaan, mikä on olkapään tilanne. Toivon mukaan pääsen taas jatkamaan voimaharjoittelua.

Tulevan kesän päätavoite Mannilla on Tokion paralympiakisoissa, jonne Dubaista ei vielä hellinyt paikkaa, mutta se ei Mannia huoleta.

– Ajattelen niin, että kelaan keväällä niin kovaa, että olen Tokiossa mukana.

Lähde: SUL:n tiedote