Suomen Golfliitto on päättänyt siirtää maailmanlaajuiseen tasoitusjärjestelmän (WHS) käyttöönottoa vuodenvaihteesta helmikuun 19.päivään. Asiasta päätti Golfliiton hallitus kokouksessaan 5.11.

– Olemme kuunnelleet kaikkia osapuolia, ja päätimme siirtämisen olevan tarpeen parhaasen lopputulokseen päästäksemme. Aikataulu oli alun perinkin tiukka, koska kattojärjestöjen viimeiset määrittelyt valmistuivat lokakuun lopussa, toiminnanjohtaja Juha Korhonen kertoo.

Uudessa järjestelmässä tasoituksen laskenta siirtyy seurajärjestelmistä Golfliitolle. Seurajärjestelmät lähettävät tasoituskierrosten tiedot Golfliiton eBirdie -palveluun, joka laskee niiden perusteella WHS:n mukaiset tasoitukset pelaajille. Tarvittavat lisätoiminnot tullaan toteuttamaan laajentamalla nykyistä jo seurajärjestelmien käytössä olevaa rajapintaa.

Aikataulun siirtämisellä varmistetaan seurajärjestelmien toimittajille lisäaikaa testaukselle ja järjestelmän hiomiseen. Tasoituksen laskennan taustajärjestelmä valmistuu vuoden alkuun mennessä.

Samalla golfyhteisöt saavat enemmän aikaa käyttöönottoon valmistautumiselle ja koulutukselle. Alkuvuodesta golfyhteisöissä ollaan usein lomilla, joten myös henkilöstön asiakaspalveluvalmius on parempi helmikuussa.

Pelaajien aikatauluun siirto ei vaikuta, vaan kaikki tapahtuu automaattisesti. Nykyinen EGA:n tasoitusjärjestelmä on voimassa 19.2. asti.

Golfmessut avaavat perinteisesti kotimaan golfkauden helmikuun lopussa, ja yksi teemoista on luonnollisesti WHS.

– Oma tasoitus kiinnostaa pelaajia, ja messut ovat erinomainen paikka esitellä ja viestittää merkittävästä uudistuksesta. eBirdie-sovellus ja sen uudet ominaisuudet ovat avainasemassa pelaajien kannalta, Korhonen sanoo.

Muista Pohjoismaista WHS:n ottavat käyttöön Norja tammikuun lopussa 2020, Ruotsi 1.3.2020, Islanti 1.3.2020 ja Tanska 1.1.2021

Lähde: Golfliiton tiedote