Suomen olympiaurheilija sai upean tunnustuspalkinnon – ”Hänen ansiostaan tuhansien nuorten miesten ja naisten asema on parantunut urheiluelämän eri sektoreilla”

© Kuva: Getty Images
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen jakoi vuoden 2019 Piikkarit-palkinnot tiistaina Säätytalolla Helsingissä. Ministeri myönsi Piikkarit-pääpalkinnon sekä neljä tunnustuspalkintoa liikunnan ja urheilun sukupuolten tasa-arvon roolimalleille.

Piikkarit-pääpalkinnon sai Naisjärjestöjen Keskusliiton pääsihteeri Terhi Heinilä pitkästä ja merkittävästä työstä sukupuolten tasa-arvon edistämiseksi.

Olympiauimari Ari-Pekka Liukkonen on yksi tunnustuspalkinnon saajista. Hän ei päässyt henkilökohtaisesti paikalle vastaanottamaan palkintoa, mutta ministeri Hanna Kosonen kuvaili Liukkosen palkitsemista Säätytalolla näin:

– Liukkosen merkitys sukupuolten sisäisen tasavertaisuuden ja urheiluelämän suvaitsevaisuuden edistäjänä on Suomessa vertaansa vailla. Hänen kerrottuaan avoimesti seksuaalisesta suuntautumisestaan ensimmäisenä tunnettuna miesurheilijana Suomessa on ilmapiiri suomalaisessa liikuntakulttuurissa muuttunut suvaitsevammaksi. Tämä on parantanut tuhansien nuorten miesten ja naisten asemaa urheiluelämän eri sektoreilla. Liukkonen on esikuvallinen toimija senkin vuoksi, että hän osallistuu aktiivisesti yhteiskunnan kehittämiseen erilaisissa luottamustehtävissä.

Muut Piikkarit-tunnustuspalkinnon saajat ovat ammattinyrkkeilijä Eva Wahlström, naisten jääkiekkomaajoukkueen valmentaja Pasi Mustonen sekä Kansainvälisen Moottoriliitto FIM:n suhde- ja tapahtumajohtaja Nita Korhonen.

Lähde: Uimaliiton tiedote

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!