Suomen salibandyn U19-maajoukkue koki kahden voiton jälkeen tappion, kun lajin neljän kärkimaan EFT-turnaus päättyi sunnuntaina Vantaalla. Suomi taipui taitavalle Ruotsille maalein 4-9.

Suomen U19-maajoukkue lähti hakemaan revanssia Ruotsista EFT-turnauksen viimeisessä ottelussa, mutta sitä ei tänään suotu.

– Ei suotu. Kyllä Ruotsi oli tänään paljon parempi joukkue, päävalmentaja Jarmo Härmä kertoo ottelun jälkeen, kun tulostaululla ovat 4-9-luvut.

Suomen valmennus on painottanut koko turnauksen ajan pelirohkeutta, jonka varaan tänäänkin oli ladattu paljon. Ruotsia vastaan se kuitenkin kostautui.

– Pelitapa oli tänään vähän liian rohkea ja otan siitä itselleni piikkiin. Haluttiin nähdä, miten systeemi toimii, mutta Ruotsilla on tässä nipussa niin paljon taitoa, että se oli tähän peliin liian rohkea suunnitelma. Mutta rohkea rokan syö.

Myöskään hermostuneisuuden syyksi Härmä ei lopputulosta laita.

– Meillä oli varsinkin toisessa erässä laatupaikkoja, joista olisi pitänyt laittaa sisään. Ehkä se jännitys näkyi siinä, että pari-kolme maalia omiin tuli sellaisista tilanteista, joita ei voi vaan Ruotsille antaa ja turhia jäähyjäkin otettiin.

Ruotsi vei peli alusta asti mutta onnistui avauserässä maalinteossa vain kerran, kun Suomen maalissa torjunut Aki Karjalainen venyi kerran toisensa jälkeen kumiukkomaisiin torjuntoihin. Toisessa Ruotsi kasvatti johtoaan ylivoimalla vain neljä sekuntia ennen Suomen jäähyn päättymistä, ja erän lopulla numerot hiukan repesivät. Ruotsi teki kolmannen maalinsa kahdella nollaa vastaan -hyökkäyksestä Suomen harhasyötön jälkeen, ja heti perään viuhui maalin kattoon neljäs osuma.

Päätöserä näki Aaro Kuuselan ja Riku Hakasen kavennukset mutta myös kolme lisämaalia Ruotsille, ennen kuin rangaistukset repivät ottelun lopun rikkonaiseksi. Waltteri Vesterinen kavensi kuudella viittä vastaan Suomen alettua vetää maalivahtiaan penkille jo erän puolivälissä, ja kohta Ruotsin Mattias Lövenfors ajettiin kentältä hänen huitaistuaan suomalaista kyynärpäällä molempien kaaduttua kaksinkamppailussa lattiaan. Pelirangaistus merkitsi samalla viiden minuutin alivoimaa. Ruotsin toisen jäähyn myötä Suomi pääsi myllyttämään parhaimmillaan jopa kuudella kolmea vastaan, ja loppuminuutit toivatkin Juho Revon laukoman Suomen neljännen osuman mutta myös kaksi Ruotsin alivoimalla linkoamaa palloa Suomen tyhjään verkkoon.

Suomen U19 otti EFT-turnauksessa kaksi voittoa ja kokonaisuus jää päävalmentajan mielestä vahvasti plussalle Ruotsi-tappiosta huolimatta.

– Pelattiin hyvää salibandya. Annan jätkille arvosanan 8,5 tai 9-. Hyvää heittäytymistä ja haasteellista pelitapaa ajettiin sisään. Näin aktiiviseen pelitapaan ei monikaan pelaaja ole seurajoukkueissaan tottunut. Tänään se oli vielä liikaa, mutta työstetään sitä eteenpäin. Meillä oli hyvä leiri alla. Tuo jengi on nyt ryhmä, vaikka osa pelaajista iän puolesta jättääkin U19-maajoukkueen. Pohja jatkoa ajatellen on nyt valettu.

Kalenterivuoden vaihtuessa U19-maajoukkue siirtyy käyttämään seuraavien MM-kisojen varsinaista ikäluokkaa.

– Tammikuun toinen viikonloppu on MAAJOUKKUETIE FBA -leiri. Siellä nähdään taas pelaajia laajalti. Haluan vielä esittää isot kiitokset 01-ikäluokalle, joka on tähän asti ollut mukana. Nyt alkaa määrätietoisempi vaihe kohti MM-kisoja, Jarmo Härmä viestittää.

Lähde: Salbiandyliitto