LiigaPlokin Salla Karhu ja Hurrikaani-Loimaan Sakari Mäkinen ovat lentopallon Mestaruusliigan syys-lokakuun kuukauden pelaajat. Molemmille pelaajille valinta on uran ensimmäinen.

Kumpikaan kuukauden pelaajista ei hävinnyt joukkueensa kanssa yhtään liigapeliä syys-lokakuussa.

Yleispelaaja Salla Karhu teki kahdeksaan liigapeliin 16,1 pistettä, joka oli naisten liigan kahdeksanneksi paras pistemäärä. Ässätilastossa Karhu oli kolmas 16 suoralla syöttöpisteellä. Pisteiden teon lisäksi Karhun rooli joukkueen vastaanotto- ja puolustuspelaamisessa on suuri.

Sakari Mäkinen teki syys-lokakuuhun 17,2 pistettä ottelua kohden olleen koko liigan viidenneksi paras pistemies. Torjuntoja Mäkinen otti toiseksi eniten koko liigassa, 21. Ässäsyöttöjä kertyi myös makhtava määrä, 14.

Naisten kuukauden tähdistöön valittiin Karhun lisäksi LiigaPlokista myös passari Taylor Lindberg. LP Kangasalan riveistä tähdistöön pääsivät yleispelaaja Mary-Kate Marshall ja keskipelaaja Julia Miniuk. Tähdistön hakkurin paikan valtasi Hämeenlinnan Lentopallokerhon Oluoma Okaro, toisen keskipelaajan paikan LP Viesti Kayla Haneline ja liberon Pölkky Kuusamon Nikolina Bozizevic.

Naisten kuukauden tähdistön pelaajista peräti viisi on ensikertalaisia. Aiemmin kunnia oli saanut vain Kayla Hanelina (nyt neljäs valinta) ja Karhu (toinen kerta).

Miesten tähdistöön Hurrikaani-Loimaa sai kolme paikkaa: Mäkinen, hakkuri Antti Roppanen ja Inoslav Krnic. Akaa-Volleyn edustajina tähdistössä nähdään keskipelaaja Mart Naaber ja libero Voitto Köykkä. Toinen tähdistön yleispelaaja on VaLePan Niko Suihkonen ja toinen keskipelaaja Savo Volleyn Rodrigo Leitzke.

Miesten tähdistössä aiemmin oli kunnian saaneet vain Ropponen (viides kerta) ja Mäkinen (neljäs kerta).

Mestaruusliigan kuukauden pelaaja on valittu kaudesta 2003-2004 lähtien ja kuukauden tähdistöt 2009-2010 kaudesta lähtien.

Naisten Mestaruusliigan kuukauden tähdistö, syys-lokakuu 2019

Passari: Taylor Lindberg, LiigaPloki (1)

Hakkuri: Oluoma Okuro, Lentopallokerho (1)

Yleispelaaja: Salla Karhu, LiigaPloki (2)

Yleispelaaja: Mary-Kate Marshall, LP Kangasala (1)

Keskipelaaja: Julia Miniuk, LP Kangasala (1)

Keskipelaaja: Kayla Haneline, LP Viesti (4)

Libero: Nikolina Bozizevic, Pölkky Kuusamo (1)

Miesten Mestaruusliigan kuukauden tähdistö, syys-lokakuu 2019

Passari: Inoslav Krnic, Hurrikaani-Loimaa (1. kerta tähdistössä)

Hakkuri: Antti Ropponen, Hurrikaani-Loimaa (5)

Yleispelaaja: Niko Suihkonen, VaLePa Sastamala Tampere (1)

Yleispelaaja: Sakari Mäkinen, Hurrikaani-Loimaa (4)

Keskipelaaja: Rodrigo Leizke, Savo Volley (1)

Keskipelaaja: Mart Naaber, Akaa-Volley (1)

Libero: Voitto Köykkä, Akaa-Volley (1)

Lähde: Lentopalloliiton tiedote