Vuoden pesäpalloseura on valittu

© Kuva: Juha Tamminen

Pesäpalloliitto on jakanut seurapalkintoja syyskokouksensa yhteydessä Jyväskylässä. Vuoden pesäpalloseuran tunnustuksen sai Kempeleen Kiri ja vuoden junioriseuraksi arvostettiin Laitilan Jyske. Suurimmasta lisenssimäärästä palkittiin Pesäkarhut Porista ja lisenssimääräänsä kasvattaneena seurana Hyvinkään Tahko.

Vuoden pesäpalloseura Kempeleen Kiri on pesäpallossa lasten ja nuorten Tähtiseura. Seuralla on joukkueet naisten ja miesten Superpesiksessä, suomensarjassa sekä kaikissa tyttöjen ja poikien ikäluokissa. Kempeleen Kiri kantaa vastuullisesti huolta taloudestaan ja yhteistyö toimii niin kunnan, yrityskumppaneiden kuin muidenkin yhteistyötahojen kanssa. Seuralla on liki 400 lisenssipelaajaa ja -tuomaria sekä aktiivinen yhteisö toiminnan tukena.

8600 asukkaan Laitilassa on viime vuosina tehty erinomaista ja laadukasta pesäpallon juniorityötä määrätietoisella otteella. Vuoden junioriseura Laitilan Jyske on kasvattanut toimintansa tunnuslukuja, joista lisenssimäärä on noussut jo 231:een. Pesäpallojaoston puheenjohtaja Sami Mäki ja juniorivalmennuspäälliköksi palkattu Ville Niemi ovat joukkoineen vieneet seuraa menestyksekkäästi eteenpäin tasaisen varmoin ottein. Jyskeen joukkueita osallistui kaikille valtakunnallisille leireille ja menestystäkin tuli – kirkkaimpina saavutuksina E-tyttöjen leirihopea ja C-tyttöjen neljäs sija.

Pesäpallon tulevaisuudenkuva on rakennettu kansallispelimme 100-vuotisjuhlavuotta silmällä pitäen ja tähtäimessä on harrastajamäärien kasvattaminen. Vuoden 2019 ylivoimaisesti suurimpana lisenssiseurana palkittiin kahden tähden Tähtiseura Pesäkarhut Porista, jonka toiminnassa on mukana 674 lisenssin haltijaa. Pesäkarhut arvostettiin vuoden pesäpalloseuraksi 2018 ja lajirajat ylittäen kolmen parhaan joukkoon Suomen Urheilugaalassa vuoden urheiluseuraa 2018 valittaessa.

Hyvinkään Tahko kasvatti lisenssimääräänsä eniten edelliseen vuoteen nähden. Tahko käynnisti uusina matalan kynnyksen toimintamuotoina Pesisliikkarin ja JunnuSuper-toiminnan. Tahkolla on nyt tasan 400 lisenssin haltijaa.

Vuoden nuorisovalmentajana Pesäpalloliitto palkitsi Ylivieskan Kuulan Johanna Seppälän. Kuulan C-tytöt voittivat SM-hopeaa valtakunnallisella Nuorisoleirillä Hyvinkäällä ja samalla Kuulan seurahistorian ensimmäisen SM-mitalin. Seppälä palkittiin nuorten kasvun tukijana 2016.

Pesäpallokauden 2019 palkittuja

Vuoden pesäpalloseura: Kempeleen Kiri
Vuoden junioriseura: Laitilan Jyske
Vuoden lisenssiseura: Pesäkarhut, Pori
Eniten lisenssimääräänsä kasvattanut seura: Hyvinkään Tahko
Vuoden nuorisovalmentaja: Johanna Seppälä, Ylivieskan Kuula

Lähde: Pesäpalloliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.