Viimein odotus palkitaan kun Mercedes-Benz FIS Freestyle World Cup Opening avaa kumparelaskun maailmancupin Rukan Battery Runilla lauantaina 7.12. Rukatunturissa ovat jo monet lajin huiput harjoitelleet jo hyvän tovin. Muun muassa Australian kumparemaajoukkue järjesti kautensa ensimmäisen treenileirin Rukatunturissa. Jälleen olosuhteet keräävät ylistystä ulkomaalaisilta tähdiltä. Australian Britteny Cox, 25, odottaa jo malttamattomana kauden avausta.

– Meillä oli täällä kauden ensimmäinen treenileiri ja tuntuu mielettömältä olla jälleen Rukalla. Rakastan olla täällä, ja että saamme aloittaa maailmancupkauden tämän mielettömän tapahtuman myötä.

Cox on edustanut Australiaa kolmesti olympialaisissa. Nuorelta kumparetähdeltä löytyy myös yksi maailmacupin kokonaisvoitto vuodelta 2017 ja maailmanmestaruus samaiselta vuodelta. Tulevalle kaudelle lähtöasetelmat ovat olleet Coxille erilaiset.

– Mennyt vuosi on ollut minulle erilainen teknisten muutosten vuoksi, mutta odotan innolla että pääsen jälleen antamaan itsestäni kaiken sen osaamiseni mihin pystyn kumpareikossa.

Suomen Itsenäisyyspäivä viritti tunturiin saapuneen kisakansan hurmokseen perinteisen soihtulaskun myötä Vuosselissa. Lavalle nousivat myös itse kisaisännät eli Suomen kumparemaajoukkue. Juhlahetki keräsi satapäisen yleisön juhlistamaan 102-vuotiasta Suomea, mikä huipentui näyttävään ilotulitukseen.

– Rinne on toki tuttu ja halussa, mutta se on yksi haastavimmista kumpareikoista. Täysin selätettävissä kylläkin, jahka mies on tikissä, naurahtaa Miska Mustonen.

– Kyllä kotiyleisö luo pienen lisäjännityksen harteille, mutta onhan se samalla hienoa saada avata kotimäessä kilpailukausi kun ystävät ja tutut ympärillä, summaa Rasmus Karjalainen.

Kilpailu käynnistyy lauantaina 7.12. klo 9.40 naisten karsintakilpailulla. Miesten karsintakilpailu käynnistyy klo 12:35. Kilpailupäivä huipentuu Rukan Battery Runilla klo 16:00 finaaliin.

Lähde: Ski Sport Finlandin tiedote